Galéria
Forrás:

Ide tartozik többek között a lencse, a csicseriborsó, a bab és a borsó. Ezek az élelmiszerek sok rostot és fehérjét tartalmaznak, aminek kombinációja teltségérzetet okoz, így tuti nem fogsz nassolnivaló után nyúlni, ha ebédre fogyasztod őket. Ráadásul tele vannak vitaminnal és ásványi anyaggal, rendszeres fogyasztásukkal megelőzhető az elhízás, a szív- és érrendszeri megbetegedés és a cukorbetegség is. Szakértők szerint legalább heti egy alkalommal érdemes fogyasztani belőlük.


Forrás:

A kesudió vastartalma miatt, a pisztácia pedig magas antioxidáns tartalma miatt olyan egészséges, utóbbi ráadásul a látásra is jó hatással van. A dióban sok az omega-zsírsav, ami a szív egészsége miatt fontos, míg a pekándió pedig nagyon jó E-vitaminforrás. Bármelyikre is esik a választásod, csak arra kell odafigyelned, hogy ne vidd túlzásba. Nagyjából egy marék a napi ajánlott mennyiség.


Forrás:

Korábbi kutatások szerint ez az ételcsoport csökkenti az inzulinrezisztencia és a cukorbetegség, illetve a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát, sőt gyulladáscsökkentő hatással is bír. Egyes tanulmányok rákmegelőző hatást is tulajdonítanak neki.


3 étel, ami 10 évvel is meghosszabbíthatja az életed

Jennifer Aniston a megszokások embere, ez már biztos!