Galéria
Forrás: Joan a hollywoodi sikerek előtt sem vetette meg a nők közeledését, és már táncosnő korában is szívesen ütötte el az ágyban töltött időt nők társaságában. Egyébként ekkortájt vállalt be egy olyan leszbikus pornófilmet, amivel később őt és a Metro-Goldwyn-Mayer-t is zsarolták.
Első komolyabb viszonya Anita Page színésznőhöz kötötte, akivel a a Legénylányok forgatásán melegedett össze. Azt pontosan nem tudni, hogy mennyi ideig tartott titkos viszonyuk.
Forrás: A modellből lett színésznővel együtt szerepelt az 1929-ben bemutatott Untamed című filmben. Kapcsolatuk egy ideig pedig több is volt mint egyszerű szakmaiság.
Forrás: A színésznő mindig is próbálta titkolni, hogy a nőkhöz vonzódik és ezért két látszatházasságba is belement, nem mellesleg mind a két férje meleg volt.
Barbara olyan mély hatást gyakorolt Joan-ra, hogy még a portréja is kint lógott az egykori táncosnő New York-i lakásának a falán.
Forrás: Az Elfújta a szél sármos színészével 8 közös filmet forgatott karrierje során. Barátságuk a '30-as években kezdődött és mindez egészen Clark 1960-as haláláig kitartott. Kapcsolatuk annyira szoros volt, hogy állítólag sokszor a stúdió emberei falaztak nekik, mások viszont úgy gondolják, hogy szoros szövetségület mindössze egy őszinte férfi-nő barátság táplálta. Hogy mi az igaz? Azt minden bizonnyal már sose tudjuk meg.
Forrás: Joan rajongott a német színésznőért, és ha nem is sokáig, de egy éjszaka erejéig teljes valójában élvezhette kolléganője odaadó társaságát.
Forrás: Joan a hölgyekhez köthető kalandjai mellett négyszer volt házas. Bár nevelőapja rémséges tettei után megutálta a férfiakat, de arra mindig jónak tartotta őket, hogy így, vagy úgy, de előmozdítsák a karrierjét.

Első férjéhez, a színész Douglas Fairbanks Jr.-hoz 1929-ben ment férjhez, és egészen 1933-ig próbálták teljesíteni a holtomiglan holtodiglan esküjét.
Forrás: 1935 és 1939 között Franchot Tone színész felesége volt. A házaspár apró színházat működtetett otthonukba, a kapcsolatuk alatt pedig Joan mindent megtett azért, hogy előremozdítsa férje karrierjét. Ám ő nem akart sztár lenni, csak színész, ez pedig egyre több problémát generált kettejük között. A színésznő kétszer is elvetélt, Tone pedig inni kezdett és néha nem félt kezet emelni híres nejére. Végül a válás mellett döntöttek, de a baráti viszonyuk a férfi, 1968-as haláláig megmaradt közöttük.
Forrás: 1942 és 1946 között Phillip Terry színész felesége volt. Házasságuk elején örökbe fogadtak egy kisfiút, akit Christophernek neveztek el, de kicsit később szülőanyja visszavette őt magához. A pár nem adta fel és újabb kisfiút vettek magukhoz, akit Phillip Terry, Jr.-nak neveztek el. 1946-os válásuk után a gyerek a színésznővel maradt, aki Christopher Crawfordra változtatta a kisfiú nevét.
Forrás: A Pepsi vezérigazgatója 1955-től egészen a haláláig, azaz 1959-ig volt a Hollywoodi díva férje.

Joan Crawford színes szerelmi élete

Joan Crawford a hangosfilmek első évtizedének egyik kiemelkedő alakja volt.