Galéria
Forrás: A két színésznő az 1925-ös német The Joyless Street című némafilm forgatásán ismerték meg egymást, baráti kapcsolatuk pedig idővel románcba fordult. Azonban csak rövid ideig mulatták együtt az időt, és a mai napig nem tudni, hogy mi vetett végett viharos viszonyuknak. A külvilág mindössze annyit érzékelt kapcsolatukból, hogy Marlene és Greta között állandó rivalizálás folyt és idővel még azt is letagadták, hogy valaha is ismerték egymást.
Forrás: Az amerikai költőnő szerelmi élete azért is izgalmas, hiszen többek közt nemcsak Marlenehez fűzték gyengéd szálak, hanem Greta Garbohoz is. A mondhatni nyíltan leszbikus művész bár karrierje érdekében pár évig látszatházasságban élt egy meleg festővel, igazán sose tudott megálljt parancsolni érzéseinek és szeretett csak úgy sodródni a vággyal. 1935-ben megannyi kaland közül végül Gretát választotta és közel 13 éven át éltek viharos nyitott kapcsolatban. Még bőven együtt voltak, amikor Mercedes viszonyba kezdett a jégcsapként emlegetett német származású színésznővel, ez pedig kimondottan fájt Garbonak. Marlene ráadásul maga is odalett a költőnőért, akinek megannyi verset, levelet, ajándékokat és virágcsokrot küldött az együtt töltött időszak alatt.
Forrás: Az amerikai színésznőt a közönség az Elfújta a szél című filmből emlékszik rá leginkább, melyben ő játszotta Belle Watling örömlányt. A sztár bár háromszor ment férjhez, ettől függetlenül gyengéd szálak fűzték Marlene Dietrich-hez.
Forrás: A francia születésű Oscar-díjas amerikai színésznővel is kalandba keveredett.
Forrás: A Konstantinápolyban született kabaré-énekesnő az 1946-os Halálos ölelés című film készültekor került közelebbi kapcsolatba a búgó hangú színésznővel.
Forrás: A színész az 1930-as Marokkó című film készültekor gabalyodott össze a sztárral, ami éppen azért is volt gond, mert a férfi ekkor Lupe Vélez mexikói színésznővel járt, aki nem viselte jól ezt a kis viszonyt, mert híresen féltékeny volt sármos párjára, Gary ugyanis nem vetette meg a szép nőket. A bizalmatlan társ állítólag egy fegyverrel is megfenyegette a színészt, hogy lelövi, ám a golyó célt tévesztett.
Forrás: Az Alfred Hitchcock és Frank Capra filmjeivel világhírűvé vált színész, az 1939-es Asszonylázadás forgatása alatt melegedett össze a színésznővel. Az egész mindössze egy kalandnak indult, így amikor Marlene teherbe esett a férfi rögtön a terhesség megszakítása mellett döntött. Végül Orson Welles vitte el a nőt az abortuszra, aki állítólag hosszú ideig nem tudta megbocsátani Jamesnak azt, hogy ily módon bánt el vele.
Forrás: 1939-ben ismerkedtek meg egy franciaországi partin, a férfi pedig hamarosan egy szál bőrönddel Amerikába költözött, miközben Marlene mindent megtett azért, hogy Jean a lehető leghamarabb megtalálja a helyét és számításait a tengerentúlon. Közben persze az érzelmeiknek is utat engedtek, egyszerűen rajongtak egymásért, se veled, se nélküled kapcsolatuknak aztán a férfi harmadik és egyben utolsó házassága vetett végett 1949-ben.
Forrás: Az olasz származású amerikai pop–dzsessz énekessel viszonyuk 1944 és 1946 között tartott.
Forrás: Állítólag 1962-ben egy rövidke légyott erejéig a Kennedy testvérekkel is viszonyba keveredett.

Marlene Dietrich 10 világhírű románca

Joan Crawford a hangosfilmek első évtizedének egyik kiemelkedő alakja volt.