Galéria
Forrás: Hozzávalók:
- 0,9 dl Aperol jégkockára fagyasztva
- 0,9 dl narancslé jégkockára fagyasztva
- negyed bögre fagyasztott eper
- egy 7,5 deciliteres prosecconak a negyede

Elkészítés:
Töltsd meg jégkockatartót Aperollal és narancslével, majd várd meg míg teljesen meg nem fagynak. Ezután dobd őket a turmixgépbe és mehet hozzá az eper, a prosecco és még egy kis jég. Egészen addig keverd, amíg el nem éri a tökéletes állagot. Végül egy szelet naranccsal, vagy grapefruittal tálald.
Forrás: Hozzávalók
- 1 citrom leve
- 1 narancs leve
- 200 ml Aperol
- 200 ml Prosecco
- 100-200 g jégkocka vagy törtjég
- Díszítésnek narancsszeletek és menta

Elkészítés:
Öntsd a turmixgépbe a citrom- illetve a narancslevet, az Aperolt és a prosecco-t. Jól keverd össze, majd mehet hozzá jégkocka vagy törtjég, és jöhet az újabb keverés. Ha az italt még mindig túl hígnak gondolod, akkor adhatsz még hozzá több jeget, a lényeg az, hogy a végeredmény egy enyhén krémes, sörbet állagú nedű legyen. A végén díszítsd narancsszelettel és mentával.
Forrás: Hozzávalók:
- 1 mangó (friss vagy 150 g fagyasztott darab)
- 9 cl Aperol
- 4 cl Prosecco
- Narancslé (lehetőleg frissen facsart - itt elég egy fél narancs)
-4 cl szódavíz
- körülbelül 100 g jégkocka vagy törtjég
- Díszítésnek narancsszeletek

Elkészítés:
Pucold meg a mangót és távolítsd el a magokat. Ezután tedd bele a turmixgépbe és öntsd hozzá az Aperolt. Az egészet addig turmixold, amíg krémes állagot nem kapsz. Öntsd hozzá a narancslevet, a szódavizet és a prosecco-t a mangós Aperol "krémhez", és jól keverd össze. Most mehet bele a jég és jöhet az újabb keverés. A tökéletes állagot akkor éred el, ha a massza már önthető, de nem túl folyós. Öntsd ki a poharakba, és díszítsd egy-egy narancsszelettel.
Forrás: Hozzávalók:
1 Narancs
1 citrom
40 ml narancsszirup
200 ml alkoholmentes habzóbor vagy tonik víz
100 ml ásványvíz
10 jégkocka 
menta

Elkészítés:
A narancsot és a citromot mosd meg, majd vágd ketté, mindegyikből vágj le egy-egy szeletet (díszítésnek).
A maradék gyümölcsöt facsard ki, majd az így kapott levet öntsd bele a turmixgépbe a narancssziruppal, az alkoholmentes habzóborral (vagy tonik vízzel), az ásványvízzel és a mentával, majd alacsony fokozaton keverd össze őket. Ezután jöhet a jégkocka és magasabb fokozaton keverd tovább őket, hogy végül egy krémes masszát kapj. Amikor kész töltsd ki és díszíts narancs- és citromszeletekkel.

3+1 hűsítő Aperol Spritz recept

Nem meglepő, hogy az Aperol Spritz még mindig az egyik legkedveltebb nyári ital.