Galéria
Forrás: Frida a rajongásig szerette férjét, aki a világot jelentette neki, még akkor is, amikor éppen nem voltak együtt. A festőnő miatta kezdett el nőiesebben öltözni és tanult meg főzni, miközben elvesztett gyermeküknek szánt szeretetét is férjére fordította. Diego persze menekült az egyre szorosabb kötöttségből, de igazán sose tudott ő sem elszakadni.

Frida egyszer azt mondta, hogy „A buszt leszámítva, Diego volt életem legvégzetesebb balesete” és mennyire igaz.
Forrás: Ma már nem is kérdés, hogy Frida stílusa számos tervezőt és művészt megihlet, hiszen ő sokkal több volt, mint egy egyszerű festőnő. Mindig más és más frizurát talált ki magának, amit díszekkel, szalagokkal és virágokkal tett még inkább különlegesebbé. A vörös ajkak és a hangsúlyos szemöldök pedig legalább ennyire az ismertetőjegyévé váltak az évek során. A gyönyörű összkép pedig egy férfi számára sem maradt közömbös, még annak ellenére sem, hogy bár a fotókon sokszor láthatjuk őt, igazából sose ritkán mosolygot, mert gyűlölte a mosolyát és a fogait.
Forrás: A megcsalt, meggyötör Fridának a lehető legjobbkor jött az életébe a magyar származású amerikai fotográfus, Muray Miklós. A férfi rajongott az asszonyért és mindent megtett azért, hogy boldognak lássa. Ő szervezte ugyanis a festőnő New York-i kiállítását is, ami annyira jól sikerült, hogy több mint a képek fele elkelt. A szakmai siker és ez az önzetlen szerelem pedig magasra emelte a lelkileg elég sokat megjárt nőt, aki bár élvezte ezt a kiemelő figyelmet, mégsem tudta elfelejteni az ő Diegóját. Miklós megértően fogadta a veszteséget, hiszen valahol tudta, hogy ez a nap is eljön majd, amikor az asszony visszatér majd csalfa urához. Ennek fényében érthető, hogy Frida miért a fotós különleges lelkéért, akit csak úgy hívott: a fény hercege. 
Forrás: Frida méltán híres szerelmeslevele Muray Miklósnak, amit a művész magyarul vetett papírra.
Forrás: A Sztálin elől menekülő orosz-szovjet marxista politikusnak és feleségének, a Rivera házaspár kérésére adtak menedékjogot Mexikóban, így egy ideig ők is a Kék házba költöztek. Frida mindent megtett azért, hogy jó házigazda legyen és személyével pillanatok alatt az ujja köré csavarta az általa csak „kecskebak”-nak becézett idősödő Trockijt. Úgy gondolta, hogy végre visszaadhatja Diegonak mindazt, amit ő is elkövetett ellene és viszonyba bonyolódott az orosz forradalmárral. A férfi rajongott Fridáért, aki még egy festménnyel is megajándékozta őt, azonban légyottjaik egyre több kockázatot jelentettek, így végül a Trockijék elköltöztök a művészpártól. Diegonak azonban semmi sem tűnt fel a viszonyból, így Frida csalfa bosszúja sajnos eredménytelen véget ért.
Forrás: Frida célul tűzte ki azt, hogy javítson a mexikói nők társadalomban elfoglalt helyzetén és kitartóan harcolt a női emancipációért. Miközben egyre modernebb szellemiséget képviselt és többé már nem szégyellte biszexualitását sem. Románcainak listáján pedig két híres hölgy neve is megtalálható. Hogy kik ezek? Kattits!
Forrás: Frida valószínűleg, ha csak rövidebb ideig is, de közelebbi viszonyba bonyolódott a nyíltan leszbikus Costa Rica-i énekesnővel Chavela Vargas-szal.
Forrás: Frida 1939-ben ismerkedett meg az afroamerikai származású francia táncos-énekesnővel, aki szintúgy hatalmába kerítette egy rövidebb időre.

Egy biszexualitás ikon: Avagy Frida Kahlo románcainak története

Frida Kahlo rövidke életének minden perce csordultig volt izgalommal.