Galéria
Forrás: A modell korábban egy videóban mutatott meg néhány gyorsan elkészíthető ételt, egy reggelit, egy ebédet és egy vacsorát, és pár snack-et is, amiket napközben szokott fogyasztani.
Forrás: A dietetikusként dolgozó Vivi receptjei nem csak praktikusak és isteniek, a kiegyensúlyozott étkezésre igyekeznek felhívni a figyelmet, és bevezetnek a vegetáriánus és vegán táplálkozás előnyeibe, még akkor is, ha alkalmanként fogyasztasz húst és más állati eredetű alapanyagokat
Forrás: A nyár íze, avagy egy tuti dinnyés saláta Blankától!
Forrás:

Kinga vallja, minél színesebb egy étel, annál egészségesebb. Szuper vegán receptjeiért mi teljesen odáig vagyunk, érdemes akkor is őket kipróbálnod, ha nem vagy vegán! 

Brokkolis saláta 2 főre:

80-100 g madársaláta
500 g brokkoli, apró darabokra vágva
6-8 db színes koktélparadicsom
1 db kápia vagy kalifornia paprika, kockázva
100-120 g főtt cannellini és vörösbab vagyesen
2-3 ek. kalamata olívabogyó
2 ek. kén- és cukormentes aszalt vörös áfonya
2-3 ek. sörélesztőpehely

Salátaöntet:
4 ek. fehérborecet
2 ek. víz
2 tk. szemes mustár
1 tk. dijoni mustár
2-3 tk. juharszirup
1 csipet só

 


Forrás:

Jöhet még egy saláta? Porkoláb Eszter dietetikus, a Hester’s Life tulajdonosa is megosztotta egyik kedvencét, egy 8 perces quinoa salátát:

Folyó víz alatt moss át 200 g quinoát, majd add 4 dl enyhén sós forrásban lévő vízhez vagy zöldség alapléhez és alacsony lángon fedő alatt 25 perc alatt főzd puhára. Ha készen van adj hozzá friss vagy szárított fűszernövényeket. Párolhatsz hozzá zöldborsót, gombát vagy répát is. Bármilyen leveles zöldséggel, ubival, cukkinivel, paradicsommal, lencsével, csicseriborsóval, sajttal szuperül kombinálható. Ja, és abszolút doboz-kompatibilis, ha csomagolni szeretnéd. 

 

 


Forrás: Na erre mondják azt, hogy foodpron, nem? És ha még azt is hozzávesszük, hogy ez a proteines palacsinta még alakbarát is? Tiszta nirvana!

Recept 1 adagra:

1/2 banán
1 tojás
35g zabpehely
10 g natúr rizsfehérje (vagy más proteinpor)
csipet sütőpor és só

Minden mehet a turmixba és már sülhetnek is a palacsinták a kókuszolajjal kikent serpenyőben!
Forrás: Szilvinek szenvedélye a főzés, így sok más mellett ezért is érdemes őt követni, ugyanis mindig van egy-két szuper tippje. A tápióka punding például rendszeres visszatérő náluk, amiért kislánya és férje is rajong, arról nem is beszélve, hogy a tápiókának számos jótékony hatása van, könnyen elkészthető, és még a desszertőrülteknek is remek alternatíva lehet.
Forrás: Timi egy ideje már kizárta a konyhából a lisztet és a cukrot (na meg elég sok más alapanyagot, ami magasabb szénhidráttartalmú), és a csirkecomb fűszerkeverékről is sikerült lejönni, a receptje pedig meg kell hagyni, hogy kipróbálásra hívogat!
Forrás: Eszter nemcsak az egészséges és vegán receptek nagymestere, hanem feketeöves maradékmentő. Ez pedig olyan képesség, amit érdemes tőle ellesni!
Forrás:

Dórinak nem csak receptjei, írásai is nagyon motiválóak. Nem pepecsel sok időt a főzéssel, a praktikus megoldásokat kedveli, és menti a maradékot, ha kell.  Nem számolgatja kalóriákat, helyette a tápanyagokra fókuszál, és közben finomakat eszik! Ebben a receptben például bár nincs benne se bacon, se csirke, se darált hús, mégis jelentős fehérjetartalommal bír a fehérbabnak hála:

1 csésze fehérbab
1/2 csésze borsóitóka | lehet zab is
1 csésze friss bazsalikom
1/2 citrom leve
2 ek sörélesztőpehely
3 girizd fokhagyma
1 marék kesu
só és bors

Ezeket összeturmixolni!

Hozzá:
Zöldborsólisztből készült fussili
Pár szem lecsepegtetett aszaltparadicsom
Egy marék friss rukkola 


10 könnyű nyári recept, amit imádnak az egészségtudatos csajok

Csak óvatosan az az alacsony kalóriatartalmú nasikkal!