Galéria
Forrás:

Busy Phillips nagy szószólója az abortuszról folytatott vitáknak, mert 15 évesen maga is erre kényszerült. Szerinte egy nő teste felett csak a nő rendelkezhet, és nem lehet belekényszeríteni senkit abba, hogy bizonyos esetekben életet adjon egy gyereknek, ha a körülmények ezt nem teszik lehetővé.


Forrás:

Milla Jovovich 2019-ben árulta el, hogy volt egy életmentő, sürgősségi abortusza 2017-ben, ami élete legszörnyűbb élménye, és sokáig depressziós volt utána. Azt mondta, épp elég horror ezt átélni, és épp elég büntetés, ezért ne ítélkezzen senki, ha egy nő ezen keresztülmegy.


Forrás:

A szépséges Minka Kelly színésznő egy Instagram posztban tiltakozott Alabama állam abortusz törvénye ellen, és elárulta, neki is volt terhességmegszakítása. Ha akkor nem így dönt, a gyermeke mélyszegénységbe született volna, két, szinte fiatalkorú szülő mellé, akik nem tudtak volna gondoskodni róla.


Forrás:

Alyssa Milanonak a húszas évei elején, karrierje hajnalán két abortusza is volt, mert akkor még képtelen lett volna anyává válni és teljes életet biztosítani magának és gyermekeinek. Szerencséjére az élet megajándékozta azóta két gyermekkel.


Forrás:

Laura Prepon, az Orange Is the New Black sztárja elárulta, hogy ő és férje, Ben Foster (egy évvel Ella lányuk születése után), közös döntéssel megszakították második terhességét, mert felfedezték, hogy a magzat agya és csontjai rendellenesen fejlődnek, ami még az anyát is veszélyeztette.


Forrás:

Stevie Nicks híres amerikai country énekes a karrierje indulásakor döntött az abortusz mellett, 1979-ben. Elmondása szerint akkoriban nem volt lehetőség egyszerre anyának és sikeres, dolgozó, egyedülálló nőnek lenni. Gyermeke azután nem született, de állítása szerint nem bánja.


Forrás:

Ashley Judd a Nők a világban csúcstalálkozón mesélt 2019-ben arról, hogy egy férfi háromszor is megerőszakolta, és az egyik alkalommal teherbe is esett. Legálisan volt abortusza, amiért hálás a demokráciának, mert nem tudott volna életet adni így.


Híres nők, akik nem féltek beszélni abortuszukról

Ireland Baldwin életében is vannak olyan sötét részletek, amikről hosszú évekig hallgatott.