Galéria
Forrás: Bosszúállók: Végjáték

A Marvel stúdió még az előzetesekbe is gyakran bevág olyan jeleneteket, amik nem is szerepelnek a filmben, hogy félrevezessék a nézőket, és megússzák a spoilereket. De akad olyan is, amikor maguk a sztárok sem tudják, mit is forgatnak. Az egyik ilyen jelenet volt a Végjáték legvége, amikor Tony Starkot eltemetik, hiszen a szuperhős elhunyt a Thanos elleni csatában.

Igen ám, de a színészeknek ezt "elfelejtették" elmondani. Azt kamuzták, hogy a jelenet, amit forgatni fognak, egy esküvői jelenet lesz, szóval képzelhetitek megdöbbent tekintetüket, amikor szembesültek azzal, hogy Robert Downey Jr. már nincs ott a forgatáson. Ekkor tudták meg, mi fog történni a filmben.
Forrás: A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse

A második Karib-tenger kalózai film úgy ért véget, hogy Kraken elpusztítja a Fekete Gyöngyöt, és Jack Sparrowt is magával viszi. Ráadásul kiderült, hogy a túlélők ismét találkoznak Barbossa kapitánnyal, aki visszatért az élők közé. A színészek megdöbbenése szintén valódi volt, hiszen nekik korábban azt mondták a készítők, hogy ezen a ponton Zoe Saldana karaktere, Anamaria jelenik majd meg előttük. Képzelheted, hogy örültek, amikor kiderült, hogy kollégájuk, Geoffrey Rush tért vissza!
Forrás: Die hard

Alan Rickman pontosan tudta, hogy Hans Gruber meg fog halni, méghozzá karaktere a mélybe zuhan majd. Csak éppenséggel azon döbbent meg, hogy mikor. A koordinátor ugyanis azt mondta neki, hogy elszámol háromig, majd háromnál elengedi a kezét, ám a férfi hazudott, és már egynél lelökte őt. Így történt meg, hogy Alan Rickman arcán a félelem és ijedtség valódi volt!
Forrás: Ideglelés

Nem véletlen, hogy az Ideglelés című film mai napig a horrorfilmek egyik legnagyobb klasszikusa! Azonban könnyen lehet, hogy a főszereplők nem emlékeznek vissza túl sok vidámsággal a forgatásra. Már csak azért sem, mert nem kaptak forgatókönyvet, pusztán egy vázlatot, hogy kábé mi fog történni, majd adtak nekik kamerát, és napokig az erdőben éjszakáztak. Arról nem is beszélve, hogy minimális kaját adtak nekik, a filmstáb pedig éjjelente ijesztgette őket, hogy még élethűbb legyen az alakításuk.
Forrás: +1 Star Wars

Ma már azok is tudják, hogy ki Luke apja a Star Warsban, akik sosem látták a filmeket, de akkoriban, amikor ezt a részt levetíttették a mozikban, hatalmas volt a megdöbbenés. Már csak azért is, mert a készítők képesek voltak az egészet szinte teljesen eltitkolni még a szereplők elől is. A felvételkor például Darth azt mondta Luke-nak, hogy Obi-Wan ölte meg az apját, és James Earl Jones csak utólag mondta fel az ikonikus mondatot, amivel bevallja, hogy ő Luke apja. Nem véletlen, hogy a moziban óriási volt a döbbenet, még a színészek részéről is (csak Irvin Kershner, George Lucas, és Mark Hamill tudták a titkot).

5 filmjelenet, aminek forgatásán még a színészek is ledöbbentek

Ryan Gosling kedden csatlakozott Margot Robbie-hoz az új élőszereplős Barbie-film Los Angeles-i forgatásán, így először lehetett őket látni híres karaktereik bőrében.