Galéria
Forrás:

Nincs is annál hervasztóbb, mikor egy szép szandálból egy bőrkeményedéses, berepedezett sarok kandikál ki. Mit tudsz ellene tenni? Először is végy kamillateás lábfürdőt! Főzz egy nagy lábas kamillateát, majd öntsd egy lavórba, és 10-20 percig áztasd benne a lábaidat. Ezután tegyél a lábaidra szódabikarbónás pakolást! Egy tálban keverj össze 3-4 kanál szódabikarbónát és 2-3 csepp citromlevet. A kapott pasztát kend fel a lábaidra, és pár percig hagyd száradni.

Tipp: Segíthet a gyümölcssavas bőrradírozás is, amely gyengéden távolítja el az elhalt és megkeményedett hámsejteket, de készíthetsz egy evőkanál olívaolajból és egy kis cukorból is hatásos radírt.


Forrás:

Miután eltávolítottad a bőrkeményedéseket, nagyon fontos az alapos krémezés. Mit használj ehhez? Ápoló olajokat bőven tartalmazó sheavajat, mandula- vagy jojobaolajat, de akár az olívaolaj is megteszi. A lényeg, hogy semmiképpen se alkoholt tartalmazó termékeket, mert azok extrém módon kiszárítják a bőrt.

Extra tipp: A drogériákban kaphatók ún. Spa-zoknik. Alvás előtt alaposan krémezd be a lábaidat, majd húzd rá a speciális gél-zoknikat, amelyek jojobaolajjal és E-vitaminnal vannak átitatva, ezáltal reggelre mélyen hidratálttá és puhává varázsolják a lábaidat.


Forrás:

Ha már csak piros foltok emlékeztetnek rá, hogy valamikor ki volt lakkozva a körmöd, itt az ideje, hogy kezelésbe vedd! Először is távolítsd el a körömlakk maradványokat, majd egy rózsafa pálcikával nyomkodd vissza a körömágy bőrét. Magadnak soha ne vágd, mert ha nem szakszerűen csinálod, vagy többet vágsz a kelleténél, akár el is fertőződhet. Vágd formára egy körömcsipesszel a körmeidet, majd egy reszelővel igazítsd ki ott, ahol szükséges.


Forrás:

Egy igazi pedikűrnek mindenképpen része kell legyen a lakkozás! Lehet piros, de akár a szivárvány bármelyik színét is választhatod, ha viszont a decens megjelenés a cél, akkor a pasztelles, nude árnyalatok között válogass!

Tipp: Mindenképpen használj vitaminos, a körmöt védő, egyben tápláló alaplakkot, ami egyébként a köröm besárgulását is megakadályozza és ne feledkezz el a fedőlakkról sem, ami azt biztosítja, hogy a lakkod sokáig szép és fényes maradjon.


Forrás:

Hogy a frissen pedikűrözött lábaid sokáig ápoltak maradjanak, rendszeresen kényeztesd őket ápoló olajokkal gazdagított, vagy holt-tengeri sót tartalmazó lábfürdővel.

Tipp: Cseppents a lábfürdődbe pár csepp illóolajat is, például citromfüvet vagy mentát, ezek ugyanis antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásúak.


5 lépéses DIY pedikűr

Ha valami, hát ez a pedikűr bizony megér egy próbát idén nyáron.