Galéria
Forrás:

Korábban a férfiak dolgoztak, hogy eltartsák a családjukat, a nők pedig otthon maradtak a gyerekekkel. Manapság viszont a nők már nem elégszenek meg ezzel a szereppel. Tanultak és sikeresek akarnak lenni, hogy saját jövedelmük legyen. És ez nem változik meg azzal, hogy gyűrű került az ujjukra. Ha pedig a társuk nem támogatja, vagy akár veszélyezteti is azt a karriert, amit felépített és amelyről oly sokáig álmodott, akkor nem sokáig haboznak.


Forrás:

Ma a nők már nem a férfiakra támaszkodnak, hogy biztosítsák számukra a biztonságot és a stabilitást. Függetlenebbek, és nincs szükségük arra, hogy valaki segítsen nekik abban, hogy olyan életet éljenek, amire vágynak, ezzel pedig egy régi sztereotípia szűnik meg. És ez az oka annak is, hogy mára bebizonyosodott, hogy a férfiak azok, akik többet profitálhatnak egy 21. századi házasságból. Egy nő segíthet partnerének a pénzügyi stabilitás elérésében, de emellett érzelmes és gondoskodó. Otthont varázsolhat egy házból, és támogatja, fejlődésre bíztatja a másikat.


Forrás:

A nők érzelmi támogatást szeretnének életük párjától. Ha egy feleség nem tud kommunikálni a férjével a problémáikról, vagy még csak beszélgetést sem tud kezdeményezni anélkül, hogy minden alkalommal sérülne, akkor kezdheti úgy érezni, hogy egyedül maradt. Noha a férfiak gyakran nem veszik komolyan az ilyen jellegű problémákat, ez megviseli a nőket – lelkileg, fizikailag és természetesen érzelmileg is. Idővel kirekesztettnek érezhetik magukat, és a válás mellett döntenek.


Forrás:

Úgy tűnik, manapság a nők kevésbé toleránsak. Hűtlenség, érzelmi és testi bántalmazás, vagy bármilyen káros viselkedés esetén a nők egyre gyakrabban adják be a válókeresetet. „Egy mai modern nő valószínűtlen, hogy beletörődjön például a hűtlenségbe. A nászutas időszak lejárta után néhány férfinak drasztikusan megváltozik a viselkedése, a romantikus vőlegényből elnyomó férj lesz. Sajnos ez sok házasságban megtörténik, és a nők már nem akarják ezt elviselni” - hangzik a válasz Dori Schwartz válási közvetítőtől.


Forrás:

Lehet, hogy a közösségi média és a filmek rossz képet festenek a házasságról, hiszen nem úszhat mindig minden rózsaszín felhőben. Egy jó házasság rengeteg munka, áldozat, komoly elköteleződés, és ami még fontosabb, tiszteleten alapszik. A nők elvárásai sokkal magasabbak, mint korábban. Nemcsak családot akarnak alapítani, hanem érzelmi intimitásra, kommunikációra, személyes fejlődésre és közös felelősségre is vágynak. Amikor rájönnek, hogy ezek a kritériumok nem teljesülnek, azonnal beadják a válási papírokat.


Forrás:

Ha a nővel érzelmileg vagy fizikailag rosszul bántak egy házasságban, a válás az egyetlen módja a felszabadulásnak. A nők évek óta küzdenek a jogaikért, és ma már kevésbé félnek attól, hogy megvédjék magukat. Ha az ember jóléte forog kockán, nincs sok tennivaló. A folyamat kihívásokkal jár, de a nők a történelem során már számos problémát leküzdöttek, és tudják, hogy ezt is meg tudják oldani.


Forrás:

Néha az egyetlen ok, amiért a férfiak nem kezdeményeznek, az az, hogy úgy gondolják, hogy a bíróságon nem részesülnek igazságos elbánásban a pénzügyek és a gyermekelhelyezés tekintetében, és az esetek többségében nem igazságos az ítélet. A férfiak a szakítás után is inkább megvárják, amíg párjuk lép. Más esetekben pedig az is előfordulhat, hogy megfélemlíti őket ez az egész procedúra, és csak a lehető leghamarabb túl akarnak lenni a dolgokon.


7 ok, amiért a nők nagyobb valószínűséggel akarnak válni

A válások száma rohamosan növekszik! Mi lesz így a boldogító igennel?