Galéria
Forrás: Az az eredeti trilógiában Alec Guinness alakította a karaktert, akit az előzményekről szóló filmekben már Ewan McGregor keltett életre, ahogy a hamarosan debütáló Obi-Wan Kenobi minisorozatban is.
Forrás: A színésznek nem volt könnyű dolga, ugyanis nemcsak az előtte már bizonyított Richard Harris és Michael Gambon alakításának színvonalát kellett hoznia, hanem a gyerekek és a rajongók elvárásainak is igencsak meg kellett felelnie.
Forrás: 1974-ben mindössze 31 évesen kapta meg a Marlon Brando által már sikerre vitt keresztapa szerepét a film második részében. A várt hatás pedig nem maradt el, a színész annyira jól hozta karaktere fiatalabb énjét, hogy csak ömlöttek az elismerések.
Forrás: Joaquin Phoenix tragikusan fiatalon elhunyt bátyja, River alakította Harrison Ford karakterét az 1989-ben Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag című filmben .
Forrás: Az X-Men rajongók számára bár mindig Sir Patrick Stewart marad az igazi és hamisítatlan X professzor, azért meg kell hagyni, hogy James McAvoy se hozta rosszul ezt a karaktert.
Forrás: A Gyűrűk Ura filmekben az Ian Holm által életre keltett Zsákos Bilbót, a három részes változatban megálmodott Hobbitban az angol Martin Freeman alakította.
Forrás: Természetesen az Az ifjú Sheldont se hagynánk ki a listáról.
Forrás: A Men in Black - Sötét zsaruk 3-ban Tommy Lee Jones karakterében Josh Brolint láthattuk viszont, és meg kell hagyni, hogy tökéletesen is hozta a karakter múltbeli, 1969-es énjét.
Forrás: Star Trek történetét újraindító filmek mögött álló produkciós csapat nagyon jó munkát végzett, amikor az Enterprise űrhajó hírhedt legénységét kiválogatta. Az eredetileg Leonard Nimoy által ikonikus Spock karakterét pedig nagyon jól hozza a Hősökben és az American Horror Storyban is bizonyító színész.
Forrás: Alfred Hitchcock 1960-as Psycho című filmjéhez már számos folytatás próbált felnőni, ám sokan úgy gondolják, hogy a Bates Motel című sorozatnak sikerült megütnie az eredeti alkotás színvonalát. Az eredetileg Anthony Perkins által játszott Norman Bates karakterében szinte már fürdik Freddie Highmore.

10 színész, aki eljátszotta egy ikonikus karakterek fiatal énjét

A filmtörténet során az ikonikus karakterek mindig feladták a leckét a legnagyobb színészeknek is.