Galéria
Forrás: „Annyi tényező befolyásolja a sminkes kiválasztását, a személyiségüktől kezdve az esztétikumon át a kívánt sminktípus elkészítésének képességéig” – mondja Kelli J. Bartlett, a Glamsquad művészeti igazgatója. Ezzel az egyszerű teszttel viszont könnyen eldöntheted, hogy az adott sminkes megfelelő-e a számodra.
Forrás:

Az esküvő napján nem érdemes kísérletezni egy merész, új megjelenéssel, különösen akkor, ha általában amúgy sem viselsz túl sok sminket. „Pont egy lépéssel legyen több az esküvő sminked a hétköznapitól, hogy ne úgy nézz ki életed nagy napján, mintha egy egészen másik ember lennél” - mondja Molly Greenwald, a híresség imádott sminkese.  


Forrás: Az esküvő általában egész napos és érzelmekben dús esemény. „Az utolsó dolog, amivel ilyenkor egy menyasszonynak foglalkoznia kellene, az a smink javítgatása” – mondja Jenna Kristina, a Maybelline márkanagykövete. „Válassz ilyenkor hosszan tartó termékeket, minimalizáld az érintéseket, és mindig viseljen elkenődésmentes, vízálló szempillaspirált, még akkor is, ha a hétköznapokban nem szereted ezt a formulát.”
Forrás: „A sminkes soha ne használjon számodra eddig ismeretlen, új terméket az arcodon az esküvője napján” – mondja Molly Greenwald. „Mindig ott lehet bőrreakció kockáztat, beleértve a kipirosodást és a kiütéseket. Legalább egy-két héttel korábban teszteljétek le, hogy az összes kívánni használt termék okés-e a bőrödnek."
Forrás:

Ha a sminkes nem érdeklődik eléggé, az a legrosszabb jel. „Minél többet beszélgettek az elképzeléseidről, az esküvő stílusáról, a bőrtípusodról és és a sminkelési szokásaidról, annál jobb” – mondja Raffaele Tatem sminkmester. A hétköznapokban hogyan sminkelsz? Vízhiányos vagy zsírosodásra hajlamos a bőröd? A rúzsokat vagy a szájfényeket szereted jobban? Általában milyen formára rajzolod a szemöldököd? Ezek az egyszerű kérdések segítenek elérni azt, hogy a végeredmény tökéletes legyen. 


Forrás:

Néha egy-egy sminkes azt tanácsolja az ügyfelének, hogy néhány nappal az esküvő előtt barnítsa le az arcát. „Nem jó ötlet” – mondja az ismert sminkmester, Rae Morris . „Az arc színe soha nem fog megegyezni a test többi részével, így az összhatás teljesen természetellenesen fog kinézni, nem beszélve arról, hogy az önbarnítás amúgy is egy vékony jég, amin könnyű elcsúszni. Légyszi ne az esküvőd előtt próbáld ki.”  


Forrás: Mindenképp alaposan nézd meg, hogy milyen esküvői sminkeket készített korábban. Ha a közösségi médiában ennek nincs nyoma, akkor kérd meg, hogy mutasson fotókat. Nincs ebben semmi bántó, egy profi sminkesnek kell hogy legyen portfóliója, ha pedig azt látod, hogy minden munkája ugyanolyan, az is jele lehet annak, hogy ő bizony csak egyféle, jól begyakorolt sminket tud.
Forrás: Gondold meg kétszer, ha a sminkesed műszempillát javasol. „Gyakran téves út ez, különösen akkor, ha a menyasszony nem szokott hozzájuk” – mondja Ramy Gafni sminkes. „A műszempillák nehézkesek, kényelmetlenek lehetnek, és az esküvő alatt akár le is törhetnek, vagy elengedheti őket a ragasztás. Inkább válassz épített pillákat, vagy ami még jobb, egy gyilkos szempillaspirált.”
Forrás: Egyes sminkesek egészen más szintre emelik a "piruló menyasszony" fogalmát. „Szeretnénk, ha a menyasszony ragyogóan nézne ki, de fontos észben tartani, hogy valószínűleg ideges lesz, így természetes bőrpírból sem lesz hiány a nagy napon” – mondja Ricky Wilson sminkes, aki a Dior International Pro Team tagja.
Forrás: „A sminkesnek mindig kell fixáló/mattító púdert használnia a smink elkészítése során. Enélkül a smink hamar elmozdulhat és gyorsan kophat a nap folyamán” – mondja Laura Geller sminkes.
Forrás:

„Gondolj szépre és klasszikusra – javasolja a Chanel sminkese, Fulvia Farolfi, majd így folytatja – ez azt jelenti, hogy kerülni kell az élénk színű szemhéjpúdereket, a rengeteg szempillát és a rikító színű rúzsokat". A legjobb, ha letisztult, minimalista irányba mozdul a smink, és csak a menyasszony egy-két vonása kap nagyobb hangsúlyt.


10+1 gyakori hiba, amit a sminkesek elkövetnek a menyasszonyokon

Menyasszonyok figyelem, ezekre figyeljetek, ha sminkest fogadtok a nagy napra!