Galéria
Forrás: A mandula és a belőle készült vaj nemcsak isteni, de az egyik legjobb természetes zsírforrás is egyben. Egy átlagos nő számára napi 30 -40 gramm zsír elfogyasztása ajánlott, amire tökéletes a mandula és egyéb diófélék, de akár az avokádó is. Banánnal vagy bármilyen zablepényre kenve tökéletes edzés előtti elemózsia lletve reggelihez is kiváló.
Forrás: A sovány túró, lehetőleg laktózmentes változatban, tökéletes fehérjeforrást jelent az esti órákban, hiszen lassan szívódik fel, így egész éjjel táplálja a testet. Nyugodtan készítsd el édesen vagy akár fűszeresen is vacsorára, de reggelre inkább tojást fogyassz. Esti nasiként egy kis cukormentes kókuszreszelékkel és egy csipet mandulavajjal isteni.
Forrás: Az articsóka afrodiziákumként tisztelt növény, hiszen tele van vassal, fehérjével és vitaminnal, csökkenti a koleszterint és a magas vérnyomást illetve cukorbetegség ellen is rendkívül hatékony. Grillezve isteni!
Forrás: Az acai bogyó az egyik olyan gyümölcs a világon, ami a leggazdagabb antioxidánsokban, így fogyasztása elengedhetetlen az egészséges és erős test eléréséhez. A finom gyümölcsből készült acai tál igazi ínyenc csemege a nyári hónapokra, ami nem más mint a bogyóból és mandulatejből készült smoothie, amit tálban kiöntve fogyasztanak mindenféle feltéttel.
Forrás: Az avokádó nagyszerű választás természetes zsírforrásként, hiszen gazdag omega-3 zsírsavakban. Kend egy szendvicsre vagy edd tojás mellé!
Forrás: A spenót élettani jelentősége szerteágazó, magas a vitamin, ásványi só és nyomelem tartalma, leginkább K-vitamin, A-vitamin és magnézium tartalma miatt fontos élelmiszer. Magas még a vastartalma és a kálciumtartalma is. Akár nyersen, akár szószként is fogyaszthatod szárnyasok mellé.
Forrás: A tojás mindenki kedvenc reggelije, ami valóban a lehető legjobb választás, hiszen tele van fehérjével és K2-vitaminnal, ami nagyon fontos a női szervezet helyes működéséhez. A sárgájával azonban vigyázni kell, hiszen magas a koleszterintartalma, így napi kettőnél ne egyél többet!
Forrás: A kókuszvíz elsőrangú lúgosító, kismamáknak és szoptató anyukáknak tökéletes ásványpótlásra, sportolóknak pedig izotóniás italként. Mindezek mellett segíti az emésztést, a nehézfém kivezetést, tisztítja a beleket és a húgyutakat, valamint hidratál.
Forrás: A savanyúságok segítik az emésztést és az ételek felszívódásást, így hüvelyesek mellé kiváló. Mivel alacsony a kalóriaértékük, de nagyon gazdagok vitaminban, a savanyú káposzta például C -és B19- vitaminban, így diétában tökéletes választás.
Forrás: A cékla rendkívül gazdag rostban és antioxidánsokban, jóval több benne a vas, mint a legtöbb zöldségben, emelett vérképző hatása is nagyon jelentős. Nemcsak a rákmegelőzésben játszik fontos szerepet, hanem a kismamáknak is erősen ajánlott, mivel a céklában található magas folsav tartalom segíti a terhesség korai szakaszában kialakuló rendelleneségek megelőzését.

10 superfood, amit mindennap enned kell, ha fogyni szeretnél

Gluténmentes termékeket vásárolsz pedig nem vagy gluténérzékeny? Azt gondolod, hogy a gluténmentes dolgok egészségesebbek? Nagy hiba!