Galéria
Forrás: IMDb értékelés: 8.7

A kreatív zseni, Phoebe Waller-Bridge agyszüleménye, a Fleabag az egész világot felszántotta hatalmas érzelmi skálájával. Phoebe ötletgazdája, forgatókönyvírója és főszereplője is a sorozatnak, ami néhol önfeledten szórakoztató, máshol pusztítóan mély, két szóval: fájdalmasan igazi.
Forrás: IMDb értékelés: 8.7

Átvéve Lucy Maud Montgomery kanadai írónő 1908-ban megjelent könyvsorozatát, Miranda de Pencier producer és Moira Walley-Beckett forgatókönyvíró célja az volt, hogy egyedi és aktuális hangulatot kölcsönözzön ennek a klasszikus mesének. A sorozat sajnos nem tér vissza negyedik évadra, ám az Anne-t alakító Amybeth McNultyra nagyon is érdemes figyelni.
Forrás: IMDb értékelés: 8.2

Bár a Megszállottak viadala
negyedik évada volt az utolsó, már most spin-off sorozatról suttognak. A Megszállottak viadala főszereplői Sandra Oh, Fiona Shaw és Jodie Comer, és minden évad más-más tehetséges női forgatókönyvíró munkáját dicséri.


Forrás: IMDb értékelés: 8.3

Lily Tomlin és Jane Fonda sztárok fantasztikus kémiájának köszönhetően a Grace és Frankie a leghosszabb ideje futó saját gyártású műsora a Netflix-nek. A komédia hetedik, egyben utolsó évada méltó befejezése volt ennek a történetnek.
Forrás:

IMDb értékelés: 7.9

Ez a vígjáték-drámasorozat Nadia történetét meséli el, akit az Emmy-díjra és Golden Globe-ra jelölt színésznő, Natasha Lyonne alakít. Nadia a történet szerint egy időhurokban reked, minden nap részt vesz születésnapi buliján, majd meghal. Lyonne nem csak játszik a sorozatba, ő, Amy Poehler, és Leslye Headland együtt készítették a sorozatot, aminek már a 2. évada is bemutatásra került.


Forrás: IMDb értékelés: 8.7

Az alkotó, Amy Sherman-Palladino újabb helyet foglalhat el a listán A csodálatos Mrs. Maisel miatt. Az inspirációt gyerekkorából merítette, mikor rengeteg időt töltött  stand-upos édesapjával, és bálványozta az olyan úttörő női komikusokat, mint a Joan Rivers. Mindössze három évad alatt a sorozat 54 Emmy-jelölést és 20 díjat kapott.
Forrás: IMDb értékelés: 8.4

Lisa McGee író saját tapasztalatai ihlették ennek az abszolútt felnőtteknek is szóló komédiának a megalkotását, amely Észak-Írországban játszódik az 1990-es években. A The Troubles néven ismert erőszakos és politikai konfliktusokkal tűzdelet korszakot öt középiskolás lány szemén keresztül ismerhetjük meg, ám a kaotikus és zord háttér ellenére a Lányok Derryből szellemes, és olyankor igencsak fekete humoráról ismert alkotás. Kihagyhatatlan darab, aminek sajnos a harmadik évada az utolsó.


Forrás: IMDb értékelés: 8.1

Az író-producer, Amy Sherman-Palladino alkotta meg ezt a klasszikus többgenerációs dramedy-t, melynek középpontjában egy anya és lánya áll, akik Connecticut állambeli Stars Hollow-ban élnek. 2016-ban a történet folytatódott a Szívek szállodája: Egy év az életünkből című minisorozattal, és sok rajongó reménykedik a második évadban.

A 8 legjobb sorozat nőktől és nőkről

A Végtelen matrjoskában most bárki elcsípheti Farkas Franciska