Galéria
Forrás: Egyszerűen úgy, hogy a szexjelenet forgatása korántsem intim közegben zajlik. A lámpák miatt iszonyú forróság van, több tucat stábtag dolgozik a helyszínen, a rendező folyamatosan utasításokat oszt, a felvétel sok leállással halad. Ez mind "hervasztóan" hat a színészre.
Forrás: Határozottan nincs. Sőt arra is nagyon ügyelnek a forgatásokon, hogy a meztelen színészek nemi szervei se érintkezzenek egymással. Ezt megakadályozandó, az intim részeket testszínű (elsősorban latex) borítással látják el, a szeméremtájékot alaposan kipárnázzák, betéttel védik, hogy még véletlenül se történjen baleset a filmbeli aktus közben.
Forrás: Ez a feladtuk, ezt kell hitelesen megoldaniuk. A többség így fogja fel, és nem görcsöl a felvételeken. Sharon Stone szerint egy idő után teljesen mindegy, hogy teát főzöl-e egy jelenetben vagy a partnered kényezteted. Mindkettőt profin, a tőled telhető legjobb módon kell megcsinálni. Ez vonatkozik arra is, ha két olyan ember kerül egy jelenetbe, akik amúgy nem szívlelik egymás. Felveszik a snittet egymásra mosolyogva, és miután kialudtak a fények, mehet tovább az utálkozás.
Forrás:

Erre nincs sztenderd idő biztosítva. Hol gyorsabban, hol lassabban halad a munka, ez rengeteg tényező függvénye. Az biztos, hogy mindenki gyorsan túl akar lenni rajta. A színészeknek legtöbbször kényelmetlen, a rendezőnek és a stábnak pedig a legkisebb részletekre való rendkívüli összpontosítás miatt idegölő ez a feladat.


Forrás: Sohasem. A rendező másodpercről másodpercre megkoreografálja a jelenetet, amit leegyeztet a színészekkel. Mikor, melyik szögből és mit mutat a kamera – ezt minden esetben végigveszik, nehogy olyan dolgok kerüljenek bele a filmbe, amit a szereplők nem szeretnének. Egy másik megoldás, hogy helyettest fogadnak. Számtalan kéz-, mell- és fenékdublőr dolgozik Hollywoodban, akinek az a munkája, hogy egy-egy sztár helyett beugorjon egy jelenetbe. Van, amikor a producerek maguk kérik a testcserét, mert a színész horribilis összeget kér azért, hogy meztelenkedjen.
Forrás: Egy másik gyakori megoldás, hogy helyettest fogadnak. Számtalan kéz-, mell- és fenékdublőr dolgozik Hollywoodban, akinek az a munkája, hogy egy-egy sztár helyett beugorjon egy jelenetbe. Van, amikor a producerek maguk kérik a testcserét, mert a színész horribilis összeget kér azért, hogy meztelenkedjen.

Így készülnek a szexjelenetek Hollywoodban

Számtalan feltételezés kering a világban arról, hogy az olyan erotikus thrillerek, mint a Sliver forgatásán a szereplők valóban szexeltek-e.