Galéria
Forrás: Minden sajtos ételhez való sajtot ne a hűtőből vegyél ki azonnal sütés előtt, hanem tartsd legalább 2 órán át szobahőmérsékleten. Ettől kevésbé tud megégni a sajt.
Forrás: A hagymának sokkal jobb íze lesz, ha nagyon hideg vízben áztatod, mielőtt tálalod.
Forrás: A kávéőrleménybe, mielőtt kifőzöd, tegyél egy csipet sót és egy kicsivel több fahéjat. Olyan csodás íze lesz a kávénak, amire nem is számítanál.
Forrás: A rizst és a quinoát ne csak sima vízben, hanem egy fél leveskockával ízesített vízben főzd meg. Remek ízt ad nekik.
Forrás: Szerezz kóser sót és tengeri sót, semmiképpen ne asztali sóval főzz.
Forrás: Mielőtt salátába tennéd a zöldségeket, egy kicsit sózd meg őket, és csak ezután keverd a salátába. Sokkal kevesebb levet fognak ereszteni.
Forrás: A hús íze sokkal lágyabb lesz, ha kukoricakeményítő és tojásfehérje keverékébe teszed, majd egy fedővel letakarva ebben pácolod sütés előtt.
Forrás: A pörköltszerű fogásokhoz mindig adj kis mustárt, összekeverve mogyoróvajjal. Olyan ízt és textúrát ad az ételnek, ami tetszeni fog.
Forrás: Desszertnek tálalj cukrozott epret egy kevés balzsamecettel. Nagyon egyszerű, de gurmé desszert.
Forrás: Ha pitét sütsz, a tökéletes textúra érdekében tegyél a nyers tésztába egy kis vodkát.

Azt fogják hinni a barátaid, hogy titokban séf vagy, ha kipróbálod ezt a 8 egyszerű, de hatásos kajatrükköt

Szinte mindenkinek vannak olyan ízek az életében, amelyeket ha megérez, azonnal elfogja a gyerekkori nosztalgia. Mindegy, hogy milyen fontos – vagy sem- az a bizonyos emlék, ha köthető hozzá valami étel, akkor sokkal élénkebb, és ezáltal sokkal inkább felidézhető. „Azok az emlékek, amelyek egy étel hatására jönnek elő, sokkal intenzívebbek, mint azok, amelyekben más érzékeink szerepelnek”– állítja Susan Whitborne, a Massachusetts Egyetem agykutatója is.