Galéria
Forrás: Ekkor tűnt fel először a filmkockákon. Egy spanyol zenekar videóklipjében kapott ugyanis szerepet.
Forrás: Egy interjúban elárulta, hogy karrierje kezdetén sokszor hazudott a koráról a castingokon, hogy megkapja a vágyott szerepet és nem egyszer szüleinek is ferdítve vázolta fel az adott forgatókönyv témáját.
Forrás: A 2000-ben bemutatott Vad lovak című filmje után vegetáriánus lett és ez a mai napig így is van.
Forrás: A 2004-es Ne mozdulj! című filmje kedvéért valóban megtanult olaszul, annyira szerette volna a szerepet. A befektetett munka pedig megtérült, alakításért az olasz filmgyártás legrangosabb elismerését, a David di Donatello-díjat vehette át.
Forrás: Elnyerte a Legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjat a Woody Allen által rendezett Vicky Cristina Barcelona című filmben nyújtott alakításáért. Ezzel pedig ő lett az első spanyol színésznő, aki valaha Oscar-díjat nyert.
A szoborhoz van egyébként egy édes története is. Amikor megkapta még nem volt rajta a névtáblája, így azt később az édesapja ragasztotta fel neki, igen ám, de fejjel lefelé. Penélope édesapja 2015-ben hunyt el és a színésznő azóta se fordította meg a táblát a díj talapzatán, ugyanis ez az édes baki mindig imádott apukájára emlékezteti majd.
Forrás: Kisgyerekként hosszú órákat töltött édesanyja szépségszalonjában, éppen ezért volt ideje ellesni egy-két praktikát, így a mai napig szívesen csinálja meg barátai haját.
Forrás: Húgával, a szintúgy színésznőként tevékenykedő Monicaval osztoznak a divat iránti szenvedélyükben is. Saját madridi ruhaüzletük mellett többek közt a Biaggini Violett, a Mango, az Agent Provocateu és a Charles Vögele is dolgozott már velük.

Továbbá még egy kis plusz: Penélope 7 hónapos terhes volt 2011-ben, A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken című film készültekor, így az akciódús jelenetekben húga, Monica volt a testdublőre.
Forrás: Pedro Almodóvar Kötözz meg és ölelj! című filmjéért már 15 évesen rajongott, így minden bizonnyal egy álom vált valóra, amikor először a világhírű spanyol rendező filmjében szerepelhetett. Azóta 8 közös filmen dolgoztak együtt és az elmúlt évtizedekben komoly, őszinte barátság szövődött közöttük. Sűrűn filmeznek együtt otthon, ha éppen nem moziba, vagy étterembe mennek.
Forrás: Nemcsak tehetséges színésznő, hanem nagyon jó fotós is. Már kiállítást is tartottak korábbi képeiből, nem kis sikerrel.
Forrás: Sokszor jótékonykodik. Például első angol nyelvű filmje, a Hi-Lo Country után fizetését felajánlotta Teréz anya gyermekalapítványának. Továbbá önkéntes munkát is végzett Ugandában és Indiában, ahol egy hetet Teréz anyával is dolgozott.

Akkor és most: Penélope Cruz

Íme 10 olyan érdekesség a most 50 éves Penélope Cruzról, amit lehet eddig te sem tudtál róla, és közben végigkövetheted átalakulását is!