Galéria
Forrás: A pletykák szerint Tom Cruise ragaszkodott a 2017-es A múmia című film történetének átíráshoz, ezzel a lépéséve pedig tönkretette a filmet. Az eredeti forgatókönyvben Cruise-nak és a gonoszt alakító Ahmanetnek azonos mennyiségű képernyőidőt szántak, ami nagyon nem illett a Mission Impossible sztárjának elképzeléseihez. Cruise személyesen fogadott fel két írót, hogy átírják a forgatókönyvet, így a tervezett horror akciófilmmé változott. Az átírások során a színész képernyőideje fokozatosan beárnyékolta Ahmanetét. Noha a Universal kevésbé volt elragadtatva ezektől a változtatásoktól, végül beleegyezett a dologba és elfogadták az új terveket. Az így elkészült film azonban sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.
Forrás: Az 1993-as A Pelikán ügyirat című filmben az eredeti tervek szerint egy kisebb románc is kerekedik Denzel Washington és Julia Roberts karaktere között, ám a színész kivágatta a jelenetet. Később a színésznő egy interjúban elárulta, hogy ő nagyon szerette volna megcsókolni a sármos színészt, ám az annyira kötötte az ebet a karóhoz, hogy végül kimaradt a dolog. Denzel később úgy nyilatkozott, hogy mindez nem Julia ellen szólt, mindössze csak nyomasztotta az, hogy az afroamerikai női rajongói mit gondolnak róla, ha egy fehér bőrű nővel csókolózik.
Forrás: A színészt először nem érdekelte Bruce Banner szerepe. Ám miután találkozott A hihetetlen Hulk rendezőjével meggondolta magát, azzal a feltétellel, hogy sok kreatív irányítást kap majd. Ez magában foglalta a Zak Penn eredeti forgatókönyvének átírásának lehetőségét is. Norton idővel átadta a forgatókönyv-módosítással kapcsolatos észrevételeit, a stúdió azonban szigorúbban vette a dolgot. A színész ötletei közül kimondottan keveset használtak fel a film végső vágásánál, aki állítólag igencsak hangos szavakkal kommentálta nemtetszését a Marvel felé, aki ezek után már Mark Ruffalo osztotta Hulk szerepét.
Forrás: A színész kétszer is visszadobta Nottingham sheriffjének szerepét az 1991-es Robin Hood, a tolvajok fejedelme című filmben. Állítólag amikor végül mégis elvállalta azt, egy barátjával közösen egy Pizza Hutban ülve írta át a forgatókönyv egyes részeit, amit aztán átnyújtott a rendezőnek Kevin Reynoldsnak, aki ügyesen belecsempészte a sztoriba a színész ötleteit. És nagyon jól tette, ugyanis Alan Rickman tökéletesen hozta a rá osztott karaktert.
Forrás: A színész csak úgy remekelt Tony Stark szerepében a Vasember és a Bosszúállók franchise-ban, így nem meglepő, hogy egy kis kreatív irányítást kért karaktere fejlődésében. Robert Downey Jr. így nem egyszer improvizált a filmben, melynek sikere kasszarobbantónak bizonyult világszerte.
Forrás: Amikor Dwayne elolvasta a Rampage - Tombolás forgatókönyvét, nem hitt a szemének, ugyanis az eredeti tervek szerint a film végén az által alakított tudósnak meghal a barátja, az egy intelligens gorillaként elhíresült George. A színésznek végül sikerült meggyőznie az ellenkezőjéről készítőket, így a közönséget is megkímélték a könnyes befejezéstől.
Forrás: A kanadai Mike Myers először kanadai akcentussal szinkronizálta le Shrek alakját, ám nem tetszett neki a dolog, így ismét nekifutottak a dolognak és ezúttal a skót akcentus mellett döntött, ami végül sikerre is vitte a zöld ogre történetét. Azt pletykálják, hogy ez az "aprócska" változtatás 4 millió dollárjába került a Dreamworksnek, ugyanis az akcentusváltás miatt az összes korábbi jelenetet át kellett szerkeszteni szájmozgásra és kézmozdulatokra is.
Forrás: Martin Scorsese eredetileg csak egy kis cameo erejéig gondolkodott a színészben a 2006-os A tégla című filmben, Jack Nicholson pedig vissza is utasította az ajánlatot. Ám végül meggondolta magát és a rendezővel együtt alkotta meg és dolgozta a legutolsó kis részletekig ikonikus karakterét, aki nélkül ma már elképzelni se tudjuk ezt az emlékezetes filmet.
Forrás: A Stranger Things 3. évadának végére a nézők valamennyire megértették a rosszfiú Billy karakterét, ehhez viszont kellett a színész közbenjárása is. Dacre Montgomery ugyanis megkérte az írókat, hogy kicsit egészítsék ki jobban az általa életre keltett szerep történetét, beleértve az apjához és az anyjához kötődő kapcsolatát, ugyanis mindenképpen szerette volna megmutatni azt, hogy nincs olyan, hogy valaki csak rossz.
Forrás: Damon Lindelof, A hátrahagyottak című sorozat forgatókönyvírója és producere eredetileg egy dühös embernek képzelte el a Justin Theroux által játszott Kevint. Így mindenkit meglepett és egyben lenyűgözött az, hogy a színész egy ijedt és sebezhető figuraként keltette életre karakterét, ezzel sikerre emelve a szériát.

10 színész, aki átírta filmbeli szerepét

A színészek néha annyira beleélik magukat a szerepükbe, hogy ez bizony az aktuális filmjük forgatókönyvére is hatással van.