Galéria
Forrás: Az akkor 22 éves színész még az 1986-os Friss vér című filmben mutatta meg valós hokis tehetségét. Keanu egyébként valóban sztárkapusnak számított még tiniként és lehetőséget is kapott arra, hogy bekerüljön egy neves ificsapatba, ám ő végül szerencsénkre a színészetet választotta.
Forrás: A színész Peter Parker szerepét elsősorban színészi tehetségének köszönheti, ám minden bizonnyal az is nagy előnynek számított a készítők szemében, hogy Tom nem jön zavarba attól, ha ugrálni, mászni, vagy esni kell. A 25 éves sztár ugyanis képzett táncos és tornász. Persze a Pókember filmekben még így is vannak olyan jelenetek, ahol a színésznek kaszkadőrök segítségére volt szüksége, de tökéletes hatás érdekében még így is próbálta a lehető legtöbb jelenetet maga megoldani.
Forrás: A színésznő annyira jól képzett tornász volt, hogy az 1982-es Szárnyas fejvadász egyik jelenetét képes volt átírni Ridley Scott a kedvéért. Daryl Hannah pedig megmutathatta, hogy kicsit sem jön zavarba ha mozgékonyságról és gimnasztikáról van szó.
Forrás: Arról már meséltünk, hogy Stanley Kubrick rendező annyira biztosra ment a Ragyogás forgatásakor, hogy Jack Nicholson két héten keresztül csak sajtos szendvicset ehetett, amit nem is szeretett, így kellőképpen ideges és kimerült volt ahhoz, hogy közel 60 ajtót verjen szét, mire elkészült a filmben is látható végleges jelent. Azt viszont már kevesen tudják, hogy a színész nem volt annyira elveszett az ajtókkal kapcsolatban, ugyanis fiatalabb korában önkéntes tűzoltóként dolgozott, amely során nem egy ajtót kellett betörnie. Éppen ezért az eredeti tervek szerinti kellékajtót annyira kis szálkákra szakította a színész rövid időn belül, hogy végül igazi, masszív szerkezetű ajtókra váltottak.
Forrás: A színész egy interjúban elárulta, hogy eredetileg jazz zongorista szeretett volna lenni, így cseppet sem esett nehezére életűen hozni ezt a jelenetet a 2008-as Szerelem második látásra című filmben.
Forrás: Az 1996-os Menekülés Los Angelesből című filmben valóban Kurt Russell sikeres kosarai láthatók. A színész ugyanis nagyon sokat gyakorolt a forgatási szünetekben ahhoz, hogy ne kelljen a technikát és egyéb csalóka trükköket segítségre hívni ahhoz, hogy valóban betaláljon a kosárba a labdával.
Forrás: A színész annyira komolyan vette az 1992-es Az utolsó mohikánban Sólyomszem karakterét, hogy a forgatás előtti fél évben kiköltözött az alabamai vadonba, hogy a különféle túlélési technikák mellett megtanulja azt, hogy miként is kell és lehet a természetben élni. Az így szerzett tudását pedig büszkén kamatoztatta is forgatás alatt.
Forrás: Az 1963-as A nagy szökés című filmben látható a filmtörténet egyik legizgalmasabb motoros jelenete. Steve McQueen karakterének eredetileg egy vonaton kellett volna megszöknie, ám a színész inkább a motort javasolta a rendezőnek. A legendás hollywoodi csillag ugyanis egykoron profi motorversenyző volt, így izgatottan várta, hogy megmutassa tudását a filmvásznon is. Az alkotásban látott összes mutatványt ő maga hajtotta végre, kivéve azt a szögesdrót kerítésen átívelő 6 méteres ugrást, amelyet egy kaszkadőr csinált meg helyette.

8 színész, aki egy filmben leplezte le különleges képességét

El se hinnéd, hogy ezeknek a színésznek bizony vannak egész különleges rejtett képességei is.