Galéria
Forrás: A színésznő számos alkalommal próbálta már a lehető legélethűbben átadni a brit akcentust, legutóbb például az Örökkévalókban hallhattuk őt Thena szerepében.
Forrás: A 37 éves sztár az 1944-ben, a náci Németországban játszódó Jojo Rabbit című film kedvéért vette fel a német akcentust. Később azt is elmesélte, hogy a német és belga barátai segítettek neki felkészülni a szerep ezen részére.
Forrás: A színésznőről sokan nem tudják, de Texasban született, így kimondottan a Bridget Jones naplója kedvéért sajátította el a brit akcentust.
Forrás: A világhírű színész karrierje során számos akcentusban remekelt már, így most csak egyet emelünk ki a sok közül. A Brian De Palma klasszikus krimije alapján, 1983-ban bemutatott Sebhelyesarcú című filmben az egyébként harlemi születésű Al Pacino a szerepe kedvéért a kubai menekültből igazi amerikai gengszterré avanzsált Tony Montana bőrébe bújik, hogy karakterén keresztül bizonyítsa sokadszorra is hihetetlen tehetségét.
Forrás: Az utóbbi években színésznőként is igencsak eredményesen bizonyító énekesnő A Gucci-ház kedvéért vette magára az olasz akcentust (ami minden bizonnyal olasz felmenői miatt még izgalmasabb kihívásnak hangzott). Állítólag még a forgatási szünetekben is így beszélt, hogy egy pillanatra se essen ki a szerepéből.
Forrás: A New York-i születésű 26 éves sztár a 2019-ben bemutatott V. Henrik című filmben mutatta meg, hogy egy XV. századi királyi angol akcentus se okozhat különösebb gondot neki.
Forrás: A sármos színész a Netflixen 2018-ban bemutatott Törvényen kívüli királyban öltötte magára egész jól a skót akcentust.
Forrás: A Stranger Things sztárjának a 2021-es Fekete Özvegyben egy zord orosz katona stílusát kellett elsajátítania, melyhez természetesen a tökéletes kiejtésre is figyelnie kellett.

8 amerikai színész, aki szerepe kedvéért akcentussal beszélt

Alakításuk persze erősen megosztotta a közvéleményt, ami nem is csoda, hiszen egy ilyen feladat bármely színész számára embert próbáló lehet.