Galéria
Forrás: A 19.század Amerikájában játszódó sorozat 2021-ben indult, mégpedig a Downton Abbey rendezője, Jullian Fellowes felügyeletében. A fiatal, árván maradt Mariann Brook belecsöppen a kor New York-jának kavalkádjába, ahol a folyamatos társadalmi konfliktusok mellett még a személyes viszályokból sincs nyugta.
Forrás: Eltávolodunk Angliától, hiszen Nagy Katalin cárnő történetét ismerhetjük meg a Nagy Katalin - A kezdetek című sorozatban. Ő volt az orosz történelem leghosszabb ideig hatalmon lévő uralkodója. A 18. századba repülünk, amikor is egy idealista és romantikus hercegnő Oroszországba érkezik, hogy feleségül menjen Péter cárhoz. Amikor rádöbben, hogy milyen durva és igazságtalan világba csöppent, mindent megtesz, hogy ezt megváltoztassa.
Forrás: Szintén egy amerikai sorozat, aminek az eredeti könyves verziója először 1985-ben, utoljára pedig 1994-ben lett megfilmesítve. A történet az amerikai polgárháború alatt játszódik, és két család viszályát veszi alapul. Milyen is lenne a történet egy bonyolult, látszólag lehetetlen szerelem nélkül? A főszereplők nagy küzdelembe kerülnek mind önmagukkal, mind pedig a társadalom igazságtalanságaival, amit néhány ember könyörtelenül kihasznál.
Forrás: Thomas Hardy klasszikus regényének feldolgozása, amit 2008-ban a BBC egy négy részes sorozatban, illetve filmben valósított meg. A készítők ijesztő drámaisággal ábrázolták, hogy képes eltiporni a kegyetlen világ, egy nőt.
Forrás: 1667-ben Franciaországban igen nagy volt mindenkiben a kétség, amikor XIV. Lajos elkezdett egyedül uralkodni. A király elrendelt egy gyönyörű palota építését, méghozzá Versaillesban, aminek az volt a célja, hogy minden nemest irányítani tudjon. Eközben felesége, Mária Terézia is nagy gonddal küzd, mégpedig, hogy visszahódítsa Lajos szívét, aki belehabarodott Anglia királyának húgába.
Forrás: Az eddigiektől egy igen különböző sorozat, a Gentleman Jack, aminek minden képkockája történelem alapú, ugyanis Anna Lister, egy gazdag birtokos naplójából készült. Anna teljesen nyíltan ír leszbikus kapcsolatáról, ami a korban enyhén fogalmazva sem volt divat. Eközben régi otthonának, Shibden Hall-nak a dicsőségét akarja helyreállítani. Az erős és karizmatikus nőnek ehhez férjhez kéne mennie, ám esze ágában sincs ezt megtenni.
Forrás: Az igaz történeten alapuló sorozat három nő történetét mutatja be, akik átélték a Rózsák Háborújának nevezett dinasztiák közötti véres és kegyetlen időszakot. A történet hihetetlen csavarokkal és drámákkal bizonyítja, hogy néhány egyszerű embernek is ugyanolyan nagy szerepe volt Anglia történelmének alakulásában, mint néhány nemesnek és uralkodónak.
Forrás: Ugyanezt a történetet egy teljesen más szemszögből is megfigyelhetjük, ugyanis a Fehér királynő után elkészült a Rózsák háborújából egy amerikai verzió is, aminek középpontjában Yorki Erzsébet és VII. Henrik kapcsolata és a köztük tátongó politikai szakadék áll.

8 film és sorozat, amit imádni fogsz, ha szeretted a Bridgerton családot

Ha te is imádod A Bridgerton családot, akkor ezeket a filmeket és sorozatokat muszáj megnézned!