Galéria
Forrás:

Mj néhány hete konkrétan történelmet írt, amikor megnyerte a legjobb női főszereplő kategóriát a Golden Globe-on, dráma kategóriában. A 31 éves sztár már gyerekkora óta érdeklődött a színjátszás iránt, és bár régóta tudta magáról, hogy transznemű, 2016-ban döntött a nemváltoztatás mellett. Transznemű színésznőként aztán megnyílt előtte Hollywood kapuja, ma már olyan filmeket és sorozatokat tudhat maga mögött, mint a Pose, a Tick, Tick... Boom!, és hamarosan még több új szerepben láthatjuk.


Forrás:

Laverne mondhatni régi motorosnak számít a szakmában, hiszen karrierje hosszú évekkel ezelőttre nyúlik vissza. Az 50 éves színésznő volt az első transznemű személy, akit a Primetime Emmy Gálán jelöltek 2014-ben, majd 2015-ben a Time 100 legbefolyásosabb emberének listájára is felkerült. Mindig is őszintén nyilatkozott nemi hovatartozásáról, és hosszú évek óta éli nőként életét. Az Orange Is The New Black volt egyik legkiemelkedőbb szerepe, de ezen túl is rengeteg kisebb-nagyobb filmes munkát tudhat maga mögött. Sőt, idén nagyon beindult karrierje, hiszen az Inventing Anna című minisorozatban is kiemelt szerepet alakít!


Forrás:

A 27 éves színésznő fiatalon tudta már, hogy transz-, valamint nem-bináris nemű. Karrierje építésében viszont ez cseppet sem akadályozta: hiába fiatal, már kiérdemelte 2019-ben a Time 100 legbefolyásosabb emberének listáján a helyet. A Pose sorozat egyik imádott karakterét alakítja, de tavaly a Végtelen útvesztő 2. – Bajnokok csatája filmben is megmutatta tehetségét. Csak így tovább, Indya!


Forrás:

Josie 2001-ben még J.J-ként látta meg a napvilágot, de már 5 évesen tudta, hogy ő belül lány. "Ez nem valami, ami csak úgy megtörtént velem. Ezt nem én választottam. Már 5 évesen, mielőtt megértettem volna, mint jelentenek a nemek, azt mondogattam anyukámnak, hogy bárcsak lány lennék." A fiatal sztár a Disney-csatorna Jessie című sorozatában futott be, majd 3 éve coming outolt transzneműként, és a Time magazinnak írta meg azt, hogyan jutott el eddig. Azóta láthattad őt a Magic Campben, a Saved by the Bell 2020-as verziójában is, és folyamatosan dolgozik újabb szerepekben.


Forrás:

Amikor berobbant az Eufória című HBO-sorozat, Hunter Schafer nevét az egész világ megismerte. A 22 éves modell-színésznőnél 9. osztályos korában diagnosztizáltak diszfóriát, majd ezt követően döntött a nemváltoztatás mellett. Azóta nagyon sokszor mesélt arról, hogy mennyire büszke transzneműként magára, 2021 decemberében pedig Twitteren árulta el, hogy a szexualitása leginkább biszexuális vagy pánszexuális. Hunter egyébként egyelőre csak az Eufóriában játszott, de már készül Cuckoo című filmje, sőt, modellként is sorra találják meg a nagy márkák.


Forrás: A színésznő rengeteg izgalmas szerepet tudhat maga mögött: játszott a Transparent című vígjátékban, a Pose sorozatban, sőt A Wall Street pillangóiban is feltűnt Jlo mellett. Trace sosem titkolta, hogy korábban ő maga is dolgozott sztriptíztáncosként, és épp ez az, aminek köszönhetően sokszor nagyon jól bele tudja élni magát a hasonló szerepekbe. Ezzel is próbálja felhívni a figyelmet arra, hogy mindenkinek van története, és senkit sem szabad megítélni első látásra. "Nem szeretném, hogy beskatulyázzanak, de szerintem a munkám magáért beszél, és remélem, hogy ez megnyit több ajtót a hozzám hasonló lányok előtt."

Transznemű színésznők, akik megváltoztatják Hollywoodot

A színész olyan jól alakította Anthonyt, hogy sokakban fel sem merült, hogy a valóságban saját neméhez vonzódik Jonathan.