Galéria
Forrás: A Puerto Ricó-i énekesnőnek egészen elképesztő karriert futott be, mégpedig a ranglétra legaljáról. Ma azonban a világ egyik legünnepeltebb híressége, aki 50 felett is a legszebb nők egyike. J.Lo ettől függetlenül sosem felejtette el honnan jött és kultúrájához hűen sokat beszél spanyolul, sőt spanyol nyelvű albuma is született. De ha ez nem lenne elég, a hagyományos salsa táncot is imádja. Több filmjében és videóklipjében volt segítségére ez a tudás.
Forrás: Az indiai származású színésznő jelenleg Amerikában él férjével, Nick Jonas-szal, ez azonban nem akadályozza meg abban, hogy hazája kultúráját büszkén vállalja. A szépséges Pryanka nagyon szereti az indiai hagyományoknak megfelelő öltözéket. Egy ilyenben mondta ki a boldogító igent énekes férjének.
Forrás: A kolumbiai származású énekesnő bár nem hazájában él, a mai napig őrzi annak hagyományait és szokásait. Sőt, koncertjein is imád spanyolul beszélni, akárcsak énekelni. Shakirának egyébként van egy Cumbia de Colombia című dala, amely az ottani zenei műfajra, a Cumbia-ra utal.
Forrás: A kínai és polinéz felmenőkkel is büszkélkedő színész elég szűkszavú. Ritkán nyilatkozik a magánéletéről, sőt a származásáról is csak elvétve találni interjúkat. Az azonban elég bizonyíték, mennyire is büszke a gyökereire, hogy a kínai harcművészetek nagy kedvelője. Ezeket pedig a filmjeiben is sokszor felhasznált már.
Forrás: A barbadosi énekesnő talán az egyik leghíresebb sztárok egyike, aki számtalan interjúban hangoztatta már, mennyire szereti a szülőhazáját és annak kultúráját. Rihannát nem is olyan régen szülőföldje nemzeti hősévé tüntették ki az ottani tevékenységei miatt. De több számának klipjét is ott forgatta le. Állítólag pedig esküvőjét is Barbadoson szeretné megtartani.

Híres emberek, akik büszkék saját kultúrájukra

Nem is gondolnánk a lenyűgöző ruhák, sminkek és szerelmi szálak tömkelegében, hogy kedvenc sztárjaink között milyen sokan vannak, akik mindennél büszkébbek a gyökereikre és a kultúrájukra.