Galéria
Forrás: Az akció-thriller egy jelentében, a Harrison Ford által játszott Dr. Richard Kimble, beleolvad a híres chicagói Szent Patrik napi felvonulásba. A város engedélyt adott a stábnak, hogy a felvonuláson filmezzenek azzal a kikötéssel, hogy a lehető legkevésbé tűnjenek ki a tömegből. Így hát a forgatás napján, próba nélkül Ford és egy steadicam-kezelő besétált a tömegbe és lefilmezték a jelenetet. (A háttérben egyébként Chicago akkori polgármestere, Richard Daley és Roland Burris illinoisi főügyész látható.)
Forrás: 1972-ben kezdték el forgatni a filmet, ám Bruce Lee hirtelen halála mindent felülírt. A hongkongi származású kínai harcművész és színész mindössze 40 percnyi anyagot forgatott le élete utolsó, ötödik filmjéhez, így a stúdió kénytelen volt valami megoldást találni a dologra. Éppen ezért egy dublőr segítségével, halála után öt évvel fejezték be az alkotást és úgy döntöttek, hogy felhasználják Bruce Lee hongkongi temetéséről készült eredeti felvételeket is, így került bele a filmbe ez a szomorú esemény és botránkoztatta meg rajongók millióit világszerte.
Forrás: A film emlékezetes „Twist and Shout” jelenetének egyik felét az évenként megrendezésre kerülő amerikai-német örökséget ünneplő Von Steuben Day parádén vették fel. Ekkor a filmesek egy igazi mozgó színpaddal vonultak fel a menetben, majd lefilmezték rajta Matthew Broderickot és táncosokat. A következő hétvégén pedig a ajakszinkronizálásra került sor, melynek kedvéért hirdetést adtak fel és lelkes jelentkezőket hívtak a forgatásra, végül 10 ezer statiszta tombolt a számra.
Forrás: Sylvester Stallone egy nyugdíjba vonult versenyautó-pilótát alakít, aki egy régi barátja kérésére visszatér a pályára, hogy ne csak csapatának, de magának is bizonyítson. A filmben, ahelyett, hogy egy autóversenyt próbált volna megkreálni Renny Harlin rendező, inkább úgy döntött, hogy a valódi helyszínen forgat. A stáb engedélyt kapott a CART-tól - egy ma már nem létező nyílt kerekű bajnokság -, így azokat a jeleneteket, melyekben a színészek az autójukon kívül szerepelnek, a versenyek alatt és után vették fel. A tényleges versenyről készült felvételekhez pedig a filmesek rögzítették a képet és később digitálisan hozzáadták szereplők járműveit is.
Forrás: Ezt a jelenetet, melyben Borat a himnuszt énekli egy rodeón, a salemi Civic Centerben forgatták.
Sacha Baron Cohen úgy kapott engedélyt a forgatásra, hogy egy létező és törvényes kazah újságírónak adta ki magát, aki az Egyesült Államokról forgat dokumentumfilmet. A rodeó producere, Bobby Rowe egy videoklipet kért tőlük, ami bizonyítja valójában, hogy ki is Borat, de a film producerei csak egy üres CD-t küldtek neki. Ennek ellenére Rowe mégis megadta az engedélyt a forgatásra, a közönség pedig szemmel láthatóan elég dühös volt a rosszul előadott himnusz hallatán.
Forrás: Sacha Baron Cohen és csapata úgy döntöttek, hogy a Brüno forgatásán kicsit megzavarják a milánói divathét menetét. És bár megkapták az engedélyt, végül amikor megérkeztek és a biztonságiak felismerték Sachat, már nem engedték be őket. A milánói rendőrség pedig annyira nem szerette volna, hogy tönkre tegyék az eseményt, hogy már azt fontolgatták, hogy börtönbe csukják a színészt a bemutatók idejére, ám végül nem így tettek. Sachanak egy olasz fotós álcája mögé bújva sikerült bejutnia a helyszínre és így a kifutóra is...
Forrás: Az olaszországi Siena híres lóversenye, a Palio di Siena is szerepet kapott a James Bond filmben, ráadásul minden kockája az eredeti eseményen készült.
A készítők 14 kamerát állítottak fel a Piazza del Campo körül, hogy rögzítsék a 2007-es versenyt, viszont a saját akciójeleneteiket nem vehették fel. Az ellenfelét üldöző Daniel Craigről készült képkockákat később forgatták le, és digitálisan adták hozzá a versenyen készült felvételekhez.
Forrás: A filmhez valóban egy pályán forgattak, így 2015-ben a Lakers - Pelicans meccsre érkezők láthatták, hogy Will Ferrell miként bénázik és dobja ki az egyik pomponlányt, persze csak a film kedvéért.

8 film, amit valós rendezvényeken forgattak

Egy film látványvilágán bizony nagyon sok múlhat, éppen ezért a készítők mindent meg is tesznek azért, hogy a lehető legélethűbben tálalják elénk az elkészült művet.