Galéria
Forrás:

„Gyerekkoromban volt egy visszatérő álmom. Katonák támadták meg a kisvárost, ahol felnőttem és mi a kukoricamezőre menekültünk. Naponta imádkoztam, hogy csak ezt ne kelljen megélnem ebben az életemben. Mindig megrendít egy háború híre. Értelmetlen. Felesleges. Miért nincs egy "War Land" nevű sziget, ahol a civileket megkímélve összecsaphatnának eszmékbe és ideologiákba szorított hazugságok által manipulált önkéntesek? Miért kell ártatlanokat vérontásra kényszeríteni? Egy háború mindig csak elvesz. A szívem szorul össze nézve a mai híreket is. Minden autóban rettegő családok, gyerekek. Minden piros féklámpa egy segélykiáltás! #stopthewar”


Forrás:

Az énekesnő korábbi klipjét osztotta meg, a dalszöveg aktualitása miatt: „Sajnos ez a 7 évvel ezelőtti dalom most igazán aktuális.

I can’t see the lights and stars I can’t see the sun go down

I can’t see a brighter future Life gets harder

In a world of violence

I just want the sun to rise I don't wanna hear more lies

I don't wanna sit in silence Need some guidence

In a world of violence”
Forrás:

Az énekes egy sokat mondó fotót tett közzé Instagramon, sztoriban is több hasonló képet osztott meg.


Forrás:

A színésznő-műsorvezető adománygyűjtésre, összefogásra, segítségnyújtásra hívta fel a figyelmet posztjában: „Segítsünk együtt az ukrajnai háborús helyzet miatt menekülőknek! Adományod lehetővé teszi, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet még több bajbajutottnak tudjon azonnali, létfontosságú segítséget nyújtani. Csatlakozz Te is az összefogáshoz: www.segelyszervezet.hu/haboru”


Forrás:

Gabi a béke szimbólumát, egy galambot osztott meg Instagramon, ami mellé egy imádságot is mellékelt. Nővére, Vera egy galamb formájú szófelhőt tett közzé, ami mellé ezt írta: „Isten irgalmazzon nekik…”


Forrás:

A színész Instagram posztban mesélte el gondolatait: elmondta, többen megkeresték, hogy adjon interjút, szerinte viszont a híreknek az aktuális eseményekre kellene fókuszálnia, mivel ő nem szakértő. Majd hozzátette:

„Tudom, milyen egy háború után felnőni egy megszállt országban, és tudom, hogy egy háborúban és ami azután következik, senki sem kerül ki győztesként. Mindenki szenved... Vannak Ukrajnából származó barátaim és rajongóim és vannak Oroszországból származó barátaim és rajongóim. Egyikük sem akarta ezt... Kiállok az ukrán emberek mellett, osztozom a gyászotokban és reménykedem a békében. Inspiráltok a bátorságotokkal és emberségetekkel ebben a rémálomban. Isten áldjon titeket.”


Forrás:

A színész Twitteren több posztot is megosztott az eseményekkel kapcsolatban. „Bízom benne, hogy a béke győzni fog, és végül sikerül megtalálni az erőszakmentes megoldásokat.” Nem sokkal később hozzátette: „Az Ukrajnában élő barátaimnak és családomnak – megszakad a szívem, hogy ez a konfliktus ilyen pusztító módon eszkalálódott. Kérlek, legyetek nagyon óvatosak, hogy a lehető legnagyobb biztonságban legyetek. Gondolok rátok és szeretteitekre ebben a kaotikus időszakban.”


Forrás:

A sztár először Insta-szoriban osztotta meg, hogy imádkozik a békéért, majd repostolt egy olyan bejegyzést, aminek minden szavával egyetért: „Nem egy másféle világban ébredtünk ma fel – ugyanabban a világban, ahol továbbra is fontosabb a haszon a bolygónk felett, a pusztítás az emberiség felett és az erőszak az empátia és együttérzés felett. Globális változásra van szükségünk, hogy az ember és a Bolygónk se szenvedjen tovább. Összetört a szívünk és továbbra is harcolni fogunk az elnyomó rendszerek ellen. Felszólítjuk a vezetőket a világban, hogy fejezzék be az értelmetlen erőszakot és háborút.”


Forrás:

A támadás első napján így fogalmazott Insta-sztoriban:

„Ma reggel szívszorító volt arra a hírre ébredni, hogy Ukrajnát megszállták. Hihetetlen élményben volt részem, amikor Kijevben a „Nothing Breaks Lie A Heart” forgatásán dolgoztunk, és örökké hálás leszek a helyi közösségnek, akik tárt karokkal fogadtak. Legalább 40 ukrán halt meg, és ez a konfliktus sokkal több halálesethez, újabb menekültválsághoz vezethet, ahol sokan kényszerülnek elhagyni otthonukat... Szolidaritást vállalok mindenkivel Ukrajnában, akit ez a támadás érint, és globális közösségükkel, akik az erőszak azonnali beszüntetésére szólítanak fel.”


Forrás:

A királyi család tagjai cikkünk megírásának pillanatáig nem nyilvánultak meg az események kapcsán, Meghan és Harry kivételével. A pár az Archewell nevű weboldalán a következő kijelentést tette: „Harry herceg és Meghan, Sussex hercege és hercegnéje, valamint mi mindannyian az Archewellnél Ukrajna népe mellett állunk, ellenezzük a nemzetközi és humanitárius jog megsértését, és ugyanerre buzdítjuk a globális közösségek vezetőit is.”


Magyar és külföldi hírességek reakciója az orosz-ukrán háborúra

A február végén kitört orosz-ukrán háború az egész világot megrázta és pillanatok alatt kovácsolódtak olyan kezdeményezések, valamint szervezetek, akik minden segítséget megszeretnének adni a menekülteknek és azoknak, akiknek a harcok során mindenük a semmivel lett egyenlő. A menekültek támogatása most különösen fontos, a segítő szándék és a valós igények között pedig gyors és hasznos hidat képez a hogyansegits.hu non-profit információs platform. A projekt egyik megálmodójával, Eke Angéla színésznővel beszélgettünk, aki az első pillanattól kezdve ott volt a Nyugati pályaudvaron.