Galéria
Forrás:

Különleges alkotás ez Scarlett Johanssonnal, aki ismét zseniálisat alakít. A történetben egy házasság felbomlását kísérhetjük nyomon és lebilincselő érzelmeket élhetünk át a család összetartó erejéről.

A Netflixen elérhető.


Forrás:

Fernando Meirelles kolostorba zárt drámája a közelmúltban történt hatalomátadás lebilincselő, revelatív ábrázolása. Anthony Hopkins a zord Benedek pápát, Jonathan Pryce pedig idealista utódját, Ferenc pápát alakítja. Mindkettőt Oscar-díjra jelölték, Anthony McCarten mellett a kiváló forgatókönyvért.

A Netflixen elérhető.


Forrás:

A 2019-es gengsztereposzban olyan nagyságok szerepelnek együtt, mint Robert DeNiro, Al Pacino és Joe Pesci. A rendező Michael Scorsese volt, aki maga is jelölést kapott. Sajnos 10 jelölésből végül egyet sem nyert meg a film, de ettől még muszáj látnod.

A Netflixen elérhető.


Forrás:

A Venus és Serena Williams apjának életét bemutató igaz történet nagyszerűen szemlélteti a sport rasszista rendszerét, amely sok lehetőséget vett el akkoriban a sötét bőrűektől. A film főszereplője Will Smith volt, aki most is zseniális alakítást nyújtott. A legjobb film, a legjobb főszereplő (Will Smith), a legjobb eredeti forgatókönyv, a legjobb filmvágás, és a legjobb női mellékszereplő (Aunjanue Ellis) díjakra jelölték a filmet.

Az HBO Maxon elérhető.


Forrás:

Az alkotás (angolul The Edge of Democracy) Brazília két elnökének életútját, pályáját, botrányait és korrupciós ügyeit mutatja be. A film értékét csodálatos légifelvételek és pazar narráció növeli.

A Netflixen elérhető.


Forrás:

Amerika a II. világháború után, rasszizmus, útkeresés. Dee Rees lett az első fekete nő, akit jelöltek a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában, Rachel Morrison pedig az első nő a legjobb operatőr kategóriában. A filmben feltűnik Mary J Blige is, méghozzá a Mighty River dalával.

A Netflixen elérhető.


Forrás: A tavalyi év egyik legjobban várt sci-fije az egyik legtöbb díjra jelölt alkotás a 2022-es Oscar-gálán. Nem is csoda, hogy az HBO Max egyik legnépszerűbb produkciója. A legjobb film, a legjobb eredeti forgatókönyv, a legjobb vizuális effektusok, a legjobb operatőr, a legjobb produkciós terv, a legjobb jelmez, a legjobb vágás és a legjobb hang díjra van esélye.

Az HBO Maxon elérhető.
Forrás:

Bryan Fogel meg is kapta az Oscart ezért a meredek dokumentumfilmes alkotásért, mely orosz élsportolók doppingügyeit kívánja felgöngyölíteni. Ám a történet váratlan fordulatot vesz, kitálal egy bennfentes és rejtélyes halálesetekre derül fény.

A Netflixen elérhető.


Forrás:

Nina Simone életének és hagyatékának libabőrös és provokatív feldolgozása, rengeteg zenével és persze politikával, harccal. Nem csoda, hogy megszerezte a legjobb dokumentumfilm Oscar-jelölését.

A Netflixen elérhető.


Oscar-jelölt filmek, amik megtalálsz a Netflix és az HBO Max kínálatában

Bizony eljutottunk oda, hogy már a streaming szolgáltatók által gyártott produkciók is helyet kapnak a jelöltek és díjazottak között.