Galéria
Forrás: Divatikon, különleges szépség és nagy színésznő is, de azért valljuk be, érdekes, hogy a díjat épp a bájos-cukros Római vakáció hercegnő-szerepéért kapta. Voltak ennél fajsúlyosabb alakításai is.
Forrás: A tragikus sorsú monacói hercegné nemcsak Alfred Hitchcock-filmekben játszott, mielőtt visszavonult volna a filmezéstől. A Vidéki lányban egy hozzá látszólag alig illő, egyszerű feleséget formált meg, aki mindenben támogatja a férjét - még akkor is, amikor másba lesz szerelmes. El is nyerte a díjat.
Forrás: Taylor többször is nyert Oscart: egyik legmeglepőbb szerepe a Nem félünk a farkastól Marthája volt, amiben valódi koránál jóval idősebb nőt formált meg férje, Richard Burton oldalán, olyan sikerrel, hogy meg is kapta érte második Oscarját.
Forrás: A Mary Poppins minden idők egyik legsikeresebb musicalfilmje, de Julie Andrews Oscarja kissé talán túlzás volt. A színésznő eredetileg a My Fair Lady címszerepét akarta eljátszani, s állítólag csalódottságában ugrott be Mary szerepébe, amikor helyette Audrey Hepburnt választották. Biztosan nem bánta meg.
Forrás: Cher is nyert egy díjat a Holdkórosokért, és talán sokak számára meglepő, de valóban egy tehetséges színésznőről beszélünk. Többek szerint ezt az Oscart valójában a két évvel korábban bemutatott A maszk című filmjéért kapta, ahol egy fogyatékos fiú édesanyjának szerepében brillírozott.
Forrás: Halle Berry volt az első, és ezeddig egyetlen afroamerikai színésznő, aki részesült a díjban a Szörnyek keringője című filmjéért. Érdekes adalék, hogy Berry Arany Málnát (a legrosszabb alakításnak járó díjat) is kapott a Macskanőért, amit - páratlan módon - személyesen vett át, a másik kezében az Oscar-szobrát szorongatva.
Forrás: Annak ellenére, hogy a színésznő halálra rémült, amikor megtudta, hogy közönség előtt kell énekelnie A nyughatatlanban, olyan ragyogóan formálta meg Johnny Cash feleségét Joaquin Phoenix oldalán, hogy elnyerte az Oscart. Doktor Szöszi ezzel a díjjal lépett ki - legalábbis egy időre - a romantikus komédiák napfényes világából.
Forrás: Sandra Bullock is a romkomok felől érkezett, hogy egy kicsit giccses, de mindenképp jószándékú filmben eljátssza a gazdag nőt, aki tettekkel is szívén viseli az elnyomottak sorsát. A szív bajnokai című filmért nyert Oscart állítólag kocsijának motorháztetejéhez hegesztette, mert nem akart miatta egy egész vitrint vásárolni.
Forrás: Az éhezők viadalával világsztárrá vált Lawrence kicsit korábban egy karcos dramedy-ért, a Napos oldalért kapott Oscart, melyben egy személyiségzavaros fiatal lányt alakított Bradley Cooper oldalán. Amikor kivonult a díjért, elbotlott a ruhájában és jókorát zakózott. Ez volt az Oscar történelmének egyik legbájosabb jelenete.

Kilenc nő, akikből nem biztos, hogy kinézted az Oscart

Az Oscar a maga 95 évével jó pár emlékezetes sztorit tudhat maga mögött!