Galéria
Forrás: Az amúgy csodaszép Charlize Theron egyik leghíresebb szerepe, amellyel 2003-ban a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat is bezsebelte. A szerep kedvéért 13 kilót hízott a színésznő, fogprotézist rakatott be és leborotválta a szemöldökét. Az biztos, hogy a filmtörténelem egyik legnagyobb átalakulása a színésznő nevéhez köthető.
Forrás: A zseniális színész rengeteg filmben mutatta meg, hogy óriási tehetség rejtőzik benne, ám legnagyobb átalakulása nem egy drámához, hanem a Harry Potter-filmekhez köthető. Voldemortként konkrétan olyan felismerhetetlenre sminkelték Fiennest, hogy sokan nem is gondolták volna, hogy ő rejtőzik a kígyóarcú gonosz mögött.
Forrás: A színész egyik legkülönlegesebb szerepe volt, amelyben egy 80 éves öregember bőrébe (is) kellett bújnia. Az élethű végeredmény érdekében több tucat sminkes dolgozott a sztár arcának és testének idősebbé tételén.
Forrás:

Bár nem ezért kapta meg az Oscart, kétségkívül mindenki elismerését kivívta ezzel a szerepével, hiszen ő alakította a világ első transznemű nőjét, Lily Elbét. A színész tehát nemcsak felismerhetetlen volt, hanem nő is. Külseje mellett pedig alakítása is 10/10 volt.

Tavaly egyébként a színész egy interjúban elmondta, hogy ma már nem fogadná el ezt a szerepet, és átadná a lehetőséget valaki másnak, mert nem érezte helyesnek, hogy nem egy transznemű személy játszotta el a karaktert.


Forrás: Jared Leto igazi átváltozóművész, aki már számtalan alkotásban megmutatta, hogy az egyik legszínesebb színészek egyike. Gonosz karaktertől kezdve, AIDS-es transzfesztitán át, egészen egy őrült bohócig mindent képes hitelesen eljátszani. Legutóbb a Gucci-házban csodálhattuk meg tehetségét, amelyben Paolo Guccit alakította. A szerep miatt 10 kilót hízott és jóképű arcát is jóval idősebbre sminkelték a maszkmesterek.
Forrás: A színésznő finom, arisztokratikus külsejét minden rendező imádja. A Carol, az Una vagy a Ghost Story című filmekben nem is kellett szépségéből lefaragni. Ám A tetovált lány című filmben már annál inkább. A szerep miatt fogynia kellett, le kellett borotválnia a szemöldökét és a hajának egy részét. Alakítását azóta is sokan emlegetik.

Híres emberek, akiket egy szerep miatt teljesen felismerhetetlenre maszkíroztak el

Újabb ígéretes alkotás a láthatáron!