Galéria
Forrás:

Ehhez mindössze egy darab papírra és napi néhány szabad percre lesz szükséged. Kezd el leírni mindazt, ami épp az eszedbe jut. Nem kell pontokba szedned semmit, kisregényre se lesz szükség; és az sem baj, ha az egész csak összefüggéstelen szavak halmaza. Majd amikor úgy érzed, mindent kiírtál, ami épp az eszedben van, gyűrd össze a papírt és dobd ki a szemetesbe.

 


Forrás:

Az egyik leggyakoribb stresszforrás a túlzsúfolt napirend. Próbáld meg élhetőbbé tenni, de ne csak úgy, hogy egyszerűen pár pontot kiiktatsz belőle. Érdemes az egész napodat kisebb, kivitelezhetőbb egységekre felosztani. Ami pedig még ennél is fontosabb; mindenképpen találj benne helyet az énidődnek is; legalább heti rendszerességgel. 


Forrás:

A mentális nagytakarítás nem feltétlenül csak abból áll, hogy megpróbálsz megszabadulni az összes, téged visszahúzó, negatív gondolattól, érzéstől. Új dolgokat is befogadhatsz, melyek pozitív hatással lehetnek rád: ilyen lehet például egy új kapcsolat, egy új hobbi,  váltás az egészséges életmódra; bármi, ami feltölt.


Így tarts tavaszi nagytakarítást a belső "tereidben"

A tavasz egy igazán varázslatos időszak, amit a végtelennek tűnő szürke tél után mindenki nagyon vár. Ilyenkor pedig mindenkinél ott szerepel a tennivalók listáján a tavaszi nagytakarítás!