Galéria
Forrás: James Cameron 1989-es alkotásának első munkanapjai során rögtön elkezdett szivárogni az a 150 ezer literes tartály, amiben a film jelentős részét forgatták volna. A hiba korrigálása után a színészek átlagosan napi 12 órát töltöttek el a több mint 12 méteres víz alatt. A produkció készülte 6 hónapot ölelt fel, amely során heti 70 órában forgattak. A rendező és az egyik főszerepet játszó Ed Harris kis híján megfulladtak, annak ellenére is, hogy az alkotás kedvéért még egy búvártanfolyamot is elvégzett a sztár. A film női főszereplője Mary Elizabeth Mastrantonio pedig idegösszeomlást kapott a munkával járó nyomástól, ami a fentiek fényében őszintén megvallva kicsit sem meglepő.
Forrás: A filmet eredetileg 1959-ben kezdték el, ám csak 1963-ban került a mozikba. Első körben már a díszlettel is gond volt, az angliai forgatáson a hőmérsékleti különbségek miatt hamar megsemmisült a felépített Egyiptom, így tehát újra el kellett készíteni az egészet. A munkálatok viszont nem kis késést eredményeztek, így az eredetileg felkért színészek, Peter Finch és Stephen Boyd távoztak a produkcióból és helyükre jött Rex Harrison és Richard Burton. Az első rendezőt pont ezen fennakadások miatt kirúgták, így őt Joseph L. Mankiewicz váltotta, akinek a karrierje bánta az alkotást. A film végül 44 millió dollárba került, ez mai árfolyam szerint közel 15 milliárd forintot jelent. Elizabeth Taylor 1 millió dollárt tehetett zsebre a szerepért, ezek persze a mai filmkészítés világában már nem olyan nagy összegek, de 1963-ban rengetegnek számított, olyannyira soknak, hogy majdnem csődbe vitte a 20 th Century Foxot, amit végül két évvel később a A muzsika hangja húzott a slamasztikából.
Forrás: A híresen maximalista James Cameron egy másik filmje is felkerült a listára. A Titanic elsőre tervezett 100 millió dolláros költsége szinte villámgyorsan 200 millióra ugrott. A rendező ugyanis szerette volna a lehető legélethűbben megépíteni az eredeti hajó tökéletes másolatát, illetve a 6 hektáros, azaz 60 ezer négyzetméteres helyszínhez is ragaszkodott, és ezen belül a 17 millió gallonos víztartályhoz is, ami több, mint 64 millió liter vizet jelent. 
A rendező cseppet sem kedves stílusa mellett tovább nehezítette a dolgot az, hogy valaki angyalport tett a stáb ételébe, ami miatt többen kórházba kerültek, és a vizes jelenetek se teremtettek éppen kellemes légkört, hiszen volt, hogy akár több órán keresztül a jeges vízben ázott az egész stáb, melynek hatására sokan megfáztak.
Forrás: Az 1939-es alkotásban a Bádogembert alakító Buddy Ebsent kórházba kellett szállítani, miután egy éjszaka nem kapott levegőt. Két hétig oxigénsátorban tartották, hogy teljesen felépülhessen a tüdejébe beszívott tiszta alumínium miatt, ami a filmben viselt sminkéjébe került. De nem ez volt az egyetlen szerencsétlenség, a gonosz nyugati boszorkányt alakító Margaret Hamiltont is kórházba szállították, amikor egy rosszul sikerült effekt után súlyosan megégett az arca. Végül a színésznő is hosszú heteket töltött kórházban. Sajnos Judy Garlandnak se tett túl jót a folyamatosan ébren tartó adrenalin és az a sok fogyókúrás tabletta, amit a forgatás során kapott.
Forrás: A film rendezője, Doug Liman szinte mindenkivel összeveszett a forgatás közben. Tony Gilroy forgatókönyvíró pedig annyira rossznak tartotta az eredeti művet, hogy tulajdonképpen az egészet átírta, mindössze a központi témát tartotta meg, ami egy titkos ügynökről szól, aki súlyos amnéziában szenved. A rendezőnek nem tetszett persze az átírás, így újabb forgatókönyvírót kért fel, az így kapott végeredmény pedig már Matt Damonnak nem tetszett, így megfenyegette a rendezőt, hogy kilép a filmből. Egy új producer érkezése tovább nehezítette a helyzetet, hiszen jóval túllépte a költségvetést, és a filmet még négyszer forgatták újra, ami végül egy év késéssel jelent meg. Matt később úgy nyilatkozott, hogy mindezek ellenére is az új producer, Frank Marshall mentette meg a forgatást és ezzel együtt a franchise-t is.
Forrás: Wesley Snipes nem volt könnyű eset a film forgatásakor, állítólag nemcsak fojtogatta a film íróját és rendezőjét, David S. Goyert, de leginkább csak a közeli jeleneteknél volt képes aktívan kivenni a részét a munkálatokból, minden további képkockán a dublőrje szerepelt. Egy idő után annyira elmérgesedett a színész és a rendező közti viszony, hogy Wesley post-iteken üzengetett, az instant papírpostán feladott sorait pedig csak lazán a "Pengétől" sorral zárta.
Forrás: 1991-ben mutatták be a Barry Sonnenfeld rendezésében készült filmet. Az eredetileg az Orion Pictures égisze alatt készülő alkotást a csőd miatt kénytelenek voltak átadni a Paramountnak, ahol az akkori fejes rábólintott a műre, de őt hamarosan leváltották és a helyére került Stanley Jaffe már nem éppen lelkesedett a filmért. Ez pedig a forgatásra is rányomta a bélyegét. Így a sok kellemetlenség mellett például nem engedték meg a stábnak, hogy palackozott vizet vigyenek a forgatásra, miután túlléptek a költségvetést. A stúdióvezetőknek tervezett bemutatón pedig senki se nevetett a véglegesen vágáson, mivel Jaffe is köztük ült, aki továbbra is utálta a filmet úgy, ahogy volt. Végül a 30 millió dollárból forgatott alkotás közel 191 milliót hozott a stúdiónak, ami már minden bizonnyal jobban tetszett a mumus szerepben tetszelgő fejesnek is.
Forrás: Természetesen az 1994-es tragikus kimenetelű forgatást se szeretnénk kihagyni a sorból. A film főszereplőjét, Brandon Leet ugyanis halálos lövés érte a film készültekor. 
Sajnos annyira elcsúsztak nemcsak a film forgatásával, de az anyagi részekkel is, hogy megkérték a speciális effektekért felelős technikust, hogy készítsen pár vaktöltényt éles lőszerekből, és bár sikerült a dolog, ám sajnos az egyik töltényt véletlenül élesre cserélte. A jelenet után Brandon elterült a földön, és bár az első pillanatokban mindenki azt hitte, hogy csak a rendező utasításait tartja be, gyorsan nyilvánvalóvá vált a tragédia. Hosszú órákon át küzdöttek a kórházban a színész életéért, ám végül belehalt a sérüléseibe. Mindössze 28 éves volt!
Forrás: Stanley Kubrick rendező biztosra ment, és Jack Nicholson két héten keresztül csak sajtos szendvicset ehetett, amit nem is szeretett, így kellőképpen ideges és kimerült volt ahhoz, hogy közel 60 ajtót verjen szét, mire elkészült a filmben is látható végleges jelent. Arról nem beszélve, hogy a főszerepet játszó Shelley Duvall színésznővel olyan pokróc stílusban viselkedett, hogy az egy percre se essen ki a film hangulatából, hogy a nőnek elkezdett hullani a haja és a munka végére idegileg annyira kikészült, ami hosszú időre rányomta a bélyegét a lelki békéjére és így a karrierjére is.
Forrás: Az Arnold Schwarzenegger főszereplésével készült 1987-es alkotás már alapjaiban is megterhelő volt a stábtagok számára. A dzsungelkörnyezettel járó hőség önmagában sok volt, amit csak tetézett a szennyezett víz és élelmiszer, ami miatt többen is kórházba kerültek. Arról nem beszélve, hogy hetekig kellett várni a szörny jelmezre, ami amikor megérkezett és felpróbálták úgy nézett ki, mint egy gyíktestű, kacsafejű lény. A forgatás leállt egészen addig míg elkészült egy hihetőbb és ijesztőbb jelmez. Ráadásul Jean-Claude Van Damme is visszamondta a Predátor szerepét miután szembesült a ruhával. Így egy kaszkadőr kapta végül a szörny szerepét, aki egy jelenet közben eltörte a lábát ezzel tovább bővítve a produkció körül kialakult pechsorozat szomorú emlékeit.

10 világhírű film, melynek kész rémálom volt a forgatása

Az izgalmas filmkockák mögött sokszor nem is sejtjük, hogy mennyi hihetetlen történet rejlik.