Galéria
Forrás: A színész az egyik legnagyobb Tarantino-filmben, a Ponyvaregényben kapta volna meg Jules szerepét, amit aztán Samuel L. Jackson játszott el, de egyértelműen nemleges volt a válasza, mivel úgy érezte, a film promotálja a heroinfogyasztást, vagy ha nem is promotálja, de legalábbis vonzónak mutatja be.
Forrás: A tragikus sorsú énekesnő, Aaliyah karakterét kellett volna eljátszania Zendayának, de mikor próbálta felkeresni Aaliyah szüleit, hogy áldásukat adják a filmre és arra, hogy ő játssza el lányukat, nem érte sehogy el őket, így inkább nemet mondott. Így Alexandra Shipp lett a főszereplő, bár a szülők hozzájárulása nélkül.
Forrás: A Titanic után kérték fel Leonardo DiCapriót az Amerikai pszicho főszerepére, de a híresztelések szerint tudta, hogy túl nagy rajta a figyelem épp, és nem akart egy olyan filmben szerepelni, majd azt népszerűsíteni, amelyben nőket ér brutális erőszak. Pláne, hogy fiatal csajok rajongtak érte akkoriban nagyrészt.
Forrás: A Trónok harcában kapott volna egy menő szerepet a brit énekesnő, de mivel a testvére, Alfie Allen lett volna filmbeli lovagja, akivel egy szexjelenetet is kellett volna imitálniuk, inkább egyből nemet mondott rá.
Forrás: Nagyon, de nagyon akarta ugyan Django szerepét Quentin Tarantino filmjében, de mégis elutasította, hiszen szerinte nem egy bosszúálló, erőszakos sztori lett volna a jó választás a történethez, hanem egy szerelmes szál. Will Smith szerint soha sem az erőszak, hanem a szeretet győz. Awwwww!
Forrás: A színész megkaphatta volna James Bond ikonikus szerepét, de a felesége (akkor még menyasszonya) azt mondta, akkor nem megy hozzá. Úgy érezte, akkor inkább dobja a melót.

Színészek, akik etikai okokból mondtak le nagy szerepekről

Egy újabb jó példa arra, hogy egy casting-döntésen mennyi minden múlhat.