Galéria
Forrás:

Premier: 2022. március 3.

Egy délolasz kisvárosban a Guerrasio család a barátaik társaságában ünnepli a legnagyobb lány 18. születésnapját. Aznap este egy autó felrobban az utcában és az ünnepelt 15 éves húga, Chiara tanúja lesz apja elmenekülésének. A következő nap minden megváltozik: a családfő eltűnik, a lányok édesanyja mégis úgy tesz, mintha minden rendben lenne. Chiara gyanút fog, kutatni kezd a család ügyei után és hamarosan kapcsolódásokat fedez fel az alvilággal. Ahogy a tinédzser egyre közelebb kerül az igazsághoz, és a felnőttek világához, úgy kényszerül egyre erősebben szembenézni saját jövőjének kilátásaival.

A film rendezője az amerikai-olasz Jonas Carpignano (Mediterráneum, A Ciambra, Maffialányok). A calabriai kisvárosban, Gioia Tauro-ban forgatott trilógia mindhárom darabjának világpremierje a világ legrangosabb filmfesztiválján, a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon volt, s bemutatásuk után mindhárom alkotást számos díjjal ismerték el. A Maffialányok az Europa Cinemas mozihálózat díját nyerte el Cannes-ban, majd a Sevillai Európai Filmfesztiválon és a Zürichi Filmfesztiválon is díjazták. A film egyik érdekessége, hogy a főszereplő Swamy Rotolo (Chiara) családtagjai részben magukat, részben fiktív karaktereket alakítva szerepelnek a Maffialányokban.


Forrás:

Premier: 2022. március 3.

Batman (Robert Pattinson) már két éve rója Gotham City utcáit, és üldözi a város gonosztevőit – így hát egyre mélyebbre merül a sikátorok sötétségébe. Már alig néhány emberben bízhat: mindenfelől korrupt hivatalnokok és romlott nagymenők veszik körül. csupán Alfred Pennyworth-szel (Andy Serkis) és Jame Gordon hadnaggyal (Jeffrey Wright) oszthatja meg a titkait. Egyedül maradt: rajta kívül nincs más, aki bosszút állhatna a város lakóinak sérelmeiért. Egy gyilkos épp Gotham elitjét veszi célba, és a szadista machinációi után hátrahagyott titokzatos nyomok a világ legnagyobb detektívjét a város alvilágába vezetik. Ott találkozik Selina Kyle-lal, vagyis Macskanővel (Zoë Kravitz), Oswald Cobblepottal, a Pingvinnel (Colin Farrell), Carmine Falcone-nal (John Turturro) és Edward Nashtonnal, Rébusszal (Paul Dano). A bizonyítékok azonban a saját otthona felé vezetik, és minél jobban szűkül a gyanúsítottak köre, annál félelmetesebbé válik.


Forrás: Premier: 2022. március 10.

Johnny (Joaquin Phoenix) egy életreszóló utazásra indul unokaöccsével, akit nővére bíz a gondjaira. Miközben átszelik az országot, megmutatja fiatal útitársának, milyen a világ Los Angelesen kívül, hogyan működik ez a bonyolult, bámulatos, olykor szomorkás, folyton változó csodás körforgás, melyet életnek nevezünk.
Forrás: Premier: 2022. március 10.

Amin a nyolcvanas évek Afganisztánjában tölti gyermekkora egy részét, nyugati zenéket hallgat, nővéreinek és anyjának sem kell fejkendőt hordania. A szovjetek kivonulásakor apjának azonban nyoma veszik. A polgárháború elől neki és testvéreinek is menekülnie kell. A család Moszkvában talál menedéket, ahonnan Svédországba próbálnának eljutni, de az embercsempészek magas árat kérnek a szabadulásért. Amin családi döntésre egyedül, a legdrágább és legbiztonságosabb útnak vág neki. Azzal azonban senki sem számol, hogy a fiú repülőjegyén Svédország helyett Dánia szerepel, a menekült státusz megszerzéséhez pedig Aminnak hazudnia kell. Amin ma 36 éves, befutott egyetemi kutató, és barátjával készül összeházasodni. A titok azonban, amit több mint 20 éve magában eltemetve őriz, karrierjét és magánéletét is tönkre teheti.


Forrás: Premier: 2022. március 24.

A Kivándorlók Vilhelm Moberg klasszikus regényének nagyszabású filmadaptációja. Karl Oskar Nilsson és felesége, Kristina Svédország egy eldugott szegletében tengetik életüket az 1840-es években. A kemény munka, a nyomor és éhezés, valamint a társadalmi egyenlőtlenségek arra kényszerítik a családot, hogy útnak induljanak az amerikai álom felé. Nem tudnak sokat az ígéret földjéről, de bíznak a színes leírásokban és hiszik, életük a jelenleginél csak jobb lehet. A fárasztó utazás és sok megpróbáltatás után a látszólag idilli Minnesota földjén kezdenek új életet.
Forrás:

Premier: 2022. március 17.

Richárd (Orosz Ákos), az elszánt bírósági végrehajtó-tanonc feladata: élete első kilakoltatásán a Zrínyi utca egyik kertes házában lakó idős nénit kell kiköltöztetnie. Ilona néninek (Nagy Mari) viszont esze ágában sincs elhagynia szeretett házát, heroikus küzdelmet folytat és mindent eszközt bevet, hogy meggátolja a kilakoltatást. A helyszínen pár aktivista is felbukkan, élőláncot alkotva próbálják menteni a néni kis házba sűrített életét. De Richárd eltökélt és mindent megtesz azért, hogy a kitűzött célt végre hajtsa. „Segítségére” van a rendőrség, a tűzoltók, a néni falkányi kutyájához jól értő sintér, az állatkerti dolgozók, és a túsztárgyalók. A Kilakoltatást megtörtént események ihlették.


Forrás:

Premier: 2022. április 1.

Michael Morbius halálos beteg. A ritka, de végzetes kórban szenvedő tudósnak (Jared Leto) talán azelőtt jár le az ideje, hogy rátalálhatna betegsége gyógymódjára – amely nemcsak az ő, hanem sok ezer sorstársa életét menthetné meg. Ezért nem akar meghalni. De az életet sem választja: amikor egy különleges, ősi technika nyomára jut, nem hátrál meg, felkutatja, és az örök életet választja. És minden panasza elmúlik. Erős lesz, gyors, éles hallású, eszes... és vérre szomjazik.


Forrás:

Premier: 2022. április 7.

Los Angeles utcáin egy nap leforgása alatt három élet örökre megváltozik. Michael Bay nyaktörő iramú új thrillerében a sokszorosan kitüntetett veterán Will Sharpnak (az Emmy-díjas Yahya Abdul-Mateen II, Kampókéz, Mátrix: Feltámadások) sürgősen pénzre van szüksége, hogy fedezze felesége kórházi számláit, és attól kér segítséget, akitől jól tudja, hogy nem kéne - az örökbefogadott fivérétől, Dannytől (az Oscar-jelölt Jake Gyllenhaal, Zodiákus, Pókember: Idegenben). A karizmatikus megélhetési bűnöző inkább egy balhét ajánl: Los Angeles történetének legnagyobb bankrablását, 32 millió dolláros zsákmánnyal. Mivel felesége élete a tét, Will nem mondhat nemet. Ám amikor menekülésük látványosan kudarcba fullad, a kétségbeesett fivérek eltérítenek egy rohammentőt, benne egy, az életéért küzdő sebesült zsaruval, és a profi mentőorvossal, Cam Thompsonnal (Eiza González, Halálos iramban: Hobbs & Shaw, Nyomd, bébi, nyomd). A soha véget nem érő, szédítő sebességű hajszában Willnek és Dannynek ki kell cseleznie a fél városra kiterjedő rendőri üldözést, életben kell tartaniuk a túszaikat, és valahogy meg kell próbálniuk nem megölni egymást, miközben végrehajtják a legőrültebb szökést, ami L.A. valaha látott...


Forrás: Premier: 2022. április 7.

Két utazó valószínűleg a valaha talált legnagyobb aranyrögbe botlik a sivatag közepén. A mozdíthatatlan rög felbecsülhetetlen értékkel kecsegtet, azonban megfelelő felszerelés és gépek nélkül nem tudják kiemelni a földből. Míg egyikük útnak indul, hogy meghozza a szükséges eszközöket, a másik férfi az arany mellett marad, és – dacolva a zord sivatagi klímával, a rá leselkedő farkasokkal valamint azon kétségeivel, hogy esetleg sorsára hagyták – várja a segítséget, ami talán sosem érkezik meg.


Forrás: Premier: 2022. április 14.

A mágikus világ egyre nagyobb bajban van, és nemcsak Grindelwald, a békéjére törő gonosz varázsló, valamint sok szövetségese miatt, hanem azért is, mert a jövője egy igen furcsa társaságon múlik: egy szakmájának élő, kétballábas magizoológuson, egy régi máguscsalád utolsó sarján, aki a tudós segítségéül szegődik, egy mindenre elszánt tanárnőn... és egy haspók muglin! Még szerencse, hogy van valaki, aki mellettük áll: egy fiatal, nagy tehetségű, bár zűrös életű mágus, egy bizonyos Albus Dumbledore.
Forrás: Premier: 2022. április 28.

Az egyébként mindig békés Downton élete felbolydul, amikor Violet talányos bejelentést tesz: a birtokába került egy pazar villa a festői, dél-franciaországi tengerparton. Mint az várható, a család egyik része rögtön felkerekedik a napsütésben gazdagabb új vidék felé, ám az otthon maradók élete sem maradhat nyugodt, mivel egy nagymenő filmproducer úgy dönt, Downtonban szeretné leforgatni legújabb sikervárományos alkotását...


Forrás:

Premier: 2022. május 19.

Az erőteljes vízióiról ismert rendező, Robert Eggers új filmje egy akciókban bővelkedő eposz. Egy fiatal viking herceg sorsát követi nyomon, aki bosszút akar állni az apja haláláért. A szereposztás igazi sztárparádé, hiszen az izgalmas, látványos történetet olyan színészek keltik életre, mint Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Claes Bang, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke, Björk vagy Willem Dafoe.


Forrás: Premier: 2022. május 5.

A filmhez még egyetlen mondatnyi leírást sem adott a gyártó, mindössze egyetlen kérdés tett fel a Marvel-filmek rajongóinak: Mit tudsz a multiverzumról? Nos, minden bizonnyal egyelőre semmit, ám májusban már sokkal okosabbak leszünk!
Forrás:

Premier: 2022. május 26.

Miután több mint harminc évet szolgált a flotta egyik legjobb pilótájaként, Pete „Maverick” Mitchell (Tom Cruise) most a neki leginkább megfelelő helyen van: vakmerő tesztpilótaként egyre feljebb teszi a lécet, és ügyesen kitér az előléptetés elől, amely földi szolgálatra kötelezné. Amikor egy osztagnyi Top Gun növendéket olyan különleges küldetésre kell kiképeznie, amilyet élő pilóta még nem látott, Mavericket összehozza a sors a Rooster hívójelű Bradley Bradshaw hadnaggyal (Miles Teller, Whiplash), aki nem más, mint Maverick néhai barátjának, Nick Bradshawnak, azaz Goose-nak a fia...A bizonytalan jövővel szemezve és a múlt árnyaitól kísérve Maverick kénytelen megküzdeni legbelsőbb félelmeivel, és ez a küzdelem egy olyan küldetésben csúcsosodik ki, amely során a legnagyobb áldozatot kell meghoznia azoknak, akiket végül kiválasztanak a repülésre.


Moziajánló: A legjobb filmek 2022 tavaszán

A jó filmek 2022 tavaszán sem hagynak cserben, azt garantáljuk!