Galéria
Forrás:

Persze nem törvényszerű, hogy a barna haj öregíti, de az igaz, hogy a bőrtónushoz képest túl sötét szín megkeményítheti az arcvonásokat, kihangsúlyozhatja a sötét karikákat, a pigmentfoltokat és a ráncokat. Ebben az esetben az ideális az, ha a normál hajszínednél valamivel világosabb árnyalatot választasz figyelembe véve, hogy a bőrtónusod a hideg vagy a meleg típusba tartozik.


Forrás: Ha a szőke haj mellett döntesz, akkor fontos, hogy kellően ápold, nehogy fénytelennek és elhanyagoltnak tűnjön. A hajszínedhez passzoló speciális ápolók megakadályozzák, hogy a szőke haj sárgássá vagy narancssárgává váljon, ami bizony nagyon tud öregíteni. Szőke hajjal egyébként is érdemes gyakrabban elmenni fodrászhoz, és betartani egy jó hajápolási rutint otthon. Általánosságban elmondható, hogy a meleg színeket semlegesítő lila samponok, balzsamok vagy maszkok csodákra képesek.
Forrás: Ezekkel ugyanis épp az ellenkező eredményt érheted el!
Forrás:

Ha egy olyan hajtrendet látsz a neten, ami megtetszik, vagy egy nap arra ébredsz, hogy teljesen megváltoztatnád a megjelenésedet, mindig állj meg egy pillanatra! A trendek változnak, ám a különböző hóbortokat egy bizonyos kor felett érdemes meghagyni a fiatalabb generációknak. Rózsaszín tincsekkel nem fiatalabb leszel, csak valaki, aki próbál fiatalabbnak kinézni.


Forrás:

Ha sötétre árnyalatokat választasz a közvetlenül az arc köré hulló tincsekre, optikailag egy-két évet biztos, hogy öregítesz magadon. A sötét szálak ugyanis egy keretként működnek, ez pedig kiemeli az összes arcvonásod, különösen azokat, amelyeket el szeretne rejteni. Helyette válassz olyan festési technikákat, mint a Money Piece Hair vagy a Ring-Lighting.


Forrás: Mi ad mindig egy kis extra löketet a megjelenésednek? Az ápolt haj titka az élénk hajszín, na meg egy frissítő hajvágás. Előbbiért választják sokan a hajfestést, ám ha erre az útra lépsz, akkor feltétlenül tegyél meg mindent, hogy a szín intenzív és fényes maradjon.

4+1 hajfestési hiba, amitől öregebbnek tűnsz

Tudtad, hogy már akár a hajszíned finom, árnyalatnyi változtatásával idősebbnek tűnhetsz, mint amilyen valójában vagy?