Galéria
Forrás:

20 éven keresztül volt Magyarország egyik vezető sztármodellje: az eredetileg spanyoltolmácsként tevékenykedő szépséget maga Rotschild Klára fedezte fel, majd a '60-as, ’70-es évek fordulóján Fabulon-lányként vált igazán ismertté. Hosszú karrierje során olyan külföldi márkákkal is dolgozott, mint a L’Oreal és a Pepsi, majd modellből üzletasszony lett és filmproducerként több díjat is bezsebelt. Férjével, Kovács Gáborral olyan filmek sikeréhez járult hozzá, mint a Fehér tenyér, a Jupiter holdja és az Üvegtigris.


Forrás:

Ági rutinos kiöregedőnek nevezi magát, miközben az egész élete arról szólt, hogyan lehet folyamatosan megújulni. Még 70 éves korában is fiatalos lendülettel vág bele új projektekbe, és szentül hiszi, hogy az embert nem a kora határozza meg. 68 évesen kérték fel, hogy legyen a Helia D kampányarca, ő pedig szőke tincseitől megválva, önmagát, a korát, életszemléletét és természetes hajszínét vállalva ősz hajjal fotóztatta magát. Ezzel azt üzente: „A szépség nem életkorfüggő, öregen sem kell feladni.”

Pataki Ági 2021-ben lett 70 éves és ebből az alkalomból jelent meg önéletrajzi könyve, melynek címe „Nyitottan a világra”, melynek borítóján egyik fő életfilozófiája olvasható: „Mindig új dolgok foglalkoztatnak, erről szól az egész életem”.

A Helia-D fotózással és a könyv megjelentetésével ugyanaz volt a célja: „Azt akartam megmutatni, hogy mindenhonnan fel lehet állni, mindig lehet változtatni, lezárni dolgokat és újakat elkezdeni, nem szabad, hogy a korunk határozzon meg minket”- nyilatkozta.


Forrás:

Az első magyar topmodell, aki Amerikában is komoly sikereket tudott elérni, annak ellenére, hogy ez az ő korában szinte lehetetlen volt. Dolgozott a Chanel divatháznak, szerepelt francia címlapokon, szinte csodával határos módon Amerikába is eljutott, ahol Carolina Herrera és Guy Laroche modellje lett. Második házasságát Franciaországban kötötte, ahol megváltoztatta a nevét Sarah de Lantosra. Magánélete sajnos tragikusan végződött, mindössze 29 évesen holtan találtak rá New Yorkban másik két magyarral együtt. A bűnügy a mai napig megoldatlan rejtély maradt.


Forrás:

Az ötvenen túl is vonzó és magabiztos Sütő Enikő karrierje indulását Fenyő Jánosnak köszönheti, aki ragaszkodott hozzá, hogy 15 évesen álljon a kamerája elé. Modellkarrierjét követően volt ügyvéd, üzletasszony, de egy kozmetikai cég résztulajdonosaként is kipróbálta magát. Jelenleg a Mosoly Alapítvánnyal működik együtt, illetve a Bátor Tábor nagykövete, emellett ő alapította meg Magyarország legrégebbi modellstúdióját, az S.E. Super Modell Stúdiót.


Forrás:

A gyönyörű modell karrierje 2006-ban, alig 13 évesen indult. Az utcán sétált Budapesten, amikor megállították és elhívták egy próbafotózásra. Még ebben az évben debütált a japán Spur Magazinban, 2008-ban pedig már az ELLE Magazin egy nagyobb divatanyagában szerepelt, 2009-ben pedig felvették az IMG Modellügynökséghez melynek köszönhetően végül kinyílt előtte a modellvilág és ezzel együtt több olyan kifutó is, ahol világmárkákat képviselhetett.

Amellett, hogy 2012-ben ő lett az első magyar, akit a L'Oréal Paris nagykövetének választottak, ebben az évben a Victoria’s Secret is beválogatta őt a Fashion Showjára, ami aztán átütő sikert és világhírnevet hozott számára. Innentől kezdve pedig sorra kapta a felkéréseket és zsebelte be a modellszakma nívós díjait.

Mára az egész világ a lábai előtt hever, gyakorlatilag a modellszakma csúcsán van, a külföldi lapok is rendszeresen cikkeznek róla. 2017-ben a Forbes listáján ő lett a 17. legjobban fizetett modell a világon.

A szerelem is rátalált, párjával, a színész Dylan Sprouse-szal él együtt New Yorkban és közösen indítottak egy internetes valóságshow-t. Barbi sikeresen és tudatosan építi énmárkáját, ezt az is mutatja, hogy Insta oldalát 18 millióan követik.


Forrás: Az egyik legsikeresebb magyar modell jól ismeri a kifutók világát, címlapfotóinak se szeri se száma, és több jelentős divatmárka kampányának volt már arca. Története hasonlóan indult, mint Palvin Barbié: 2002-ben 15 éves korában sétálgatott a békéscsabai Csaba Centerben a barátnőjével, mikor egy hölgy leszólította és azt mondta neki, hogy alkatilag tökéletes lenne a modellszakmára. Enikő megadta a hölgynek édesanyja telefonszámát, később pedig ő nevezte be a magyar Elite Model Look nevű modellversenyre, melyet meg is nyert. Ezek után a verseny nemzetközi megmérettetésén képviselte a hazánkat, ahol bekerült a legjobb 15 lány közé.

A békéscsabai lány így nyilatkozott modell pályafutása kezdeteiről:
„Akkoriban úgy álltam hozzá, hogy nincs vesztenivalóm. Lehetőségnek fogtam fel a nemzetközi modellkarrierem beindulását, úgy gondoltam, ha összejön, én leszek a világ legszerencsésebb embere. Ha nem, akkor megyek haza a családomhoz és ott folytatom az életemet, ahol abbahagytam. A modellkedéssel rengeteget utazhatok, embereket, kultúrákat ismerhetek meg, kinyílhat előttem a világ. Nagyon vágytam erre.”

Enikő 2020 februárjában ismerte meg férjét, Korányi Dávidot, akivel egy közös ismerősük házibuliján találkoztak először. Dávid, megismerkedésük után 11 hónappal kérte meg Enikő kezét és 2021 márciusában össze is házasodtak. Enikő 2021. március 10-én, egy magazin címlapján tudatta a nagyvilággal, hogy első gyermekével, egy kislánnyal várandós. A baba júliusban született meg és az Eva Rose nevet kapta. A szülés nem úgy sikerült, ahogy tervezte – napokig vajúdott és eredetileg nem szeretett volna érzéstelenítést – a többnapos vajúdást videóblogon dokumentálta és azóta is őszintén beszél az anyává válása nehézségeiről, így a szülés utáni depresszióról és a szoptatásról. Az Enikővel készült interjúnkat ide kattintva olvashatod el.

A legsikeresebb magyar modellek régen és ma

A világon mindenütt egyre több modellügynökség próbálja beépíteni diverzitást a munkájukba és most végre a Victoria's Secret is hatalmas lépést tett ennek irányába.