Galéria
Forrás: Marilyn Monroe 1952-benm 26 évesen, egy szárnyaló karrier kezdetén találkozott a kor egyik leghíresebb sportszemélyiségével, az akkoriban éppen már visszavonult, 38 éves Joe DiMaggio baseballjátékossal.
A szerelemesek 1954. január 14-én házasodtak össze San Franciscoban, majd miután hazatértek a nászútról Marilyn megkapta a Hétévi vágyakozás főszerepét, amire az ikonikus ruha-libbentős jelenet miatt is sokan emlékezhetnek. Ez a bizonyos fotózás viszont olyan féltékenységet váltott ki Joe-ból, hogy egy év múlva beadták a válókeresetet. Marilyn ezután 1956-tól egészen 1961-ig Arthur Miller író felesége volt. Miután ez a frigy is tönkrement, újra közeli barátságba került Joe-val és állítólag egy újabb közös esküvőt terveztek. A szép álmokat a színésznő korai halála törte ketté. Az egykori baseballjátékos hűen szerelméhez megszervezte annak temetését, és mindent megtett annak érdekében, hogy az álomgyár nagyhatalmait távol tartsa egykori neje utolsó útjától. A hősszerelmes Joe egészen haláláig, azaz 1999-ig hetente többször küldött rózsákat Marilyn sírjára.
Forrás: Viktória már az első találkozáskor szemet vetett a szorgalmas és csendes Albertre, majd a második alkalommal, 1939 októberében Viktória még inkább a herceg tudtára adta azt, hogy nagyon tetszik neki, és pár nappal később bármilyen meglepő is, nő létére házassági ajánlatot tett a férfinak. Végül nem sokkal később, 1840. február 10-én házasodtak össze és egészen Albert haláláig, azaz 1861-ig éltek a legnagyobb boldogságban. A királynőt annyira megviselte szerelme halála, hogy élete végéig feketében járt.
Forrás: Evita 1919. május 7-én született Argentínában egy gazdag, családos földbirtokos és egyik alkalmazottjának törvénytelen ötödik gyermekeként. 15 évesen Buenos Airesba ment, hogy valóra váltsa színésznői álmait. 25 évesen, 1944-ben ismerkedett meg az özvegy Juan Perónnal, amit 1945 októberében egy titkos házasság követett. Juan 1946-ban Argentína elnöke lett, neje pedig mindenben támogatta őt, még akkor se nagyon akart a kórházban maradni, amikor 1951-ben méhnyakrákot diagnosztizáltak nála, ami végül 1952-ben sajnos a halálát is okozta. Bebalzsamozott, üvegkoporsóba helyezett testét férje otthon tartotta, egészen az 1955-ös bukásáig, amikor is megdöntötték kormányát és a lázadók magukkal vitték és 1957-ben Milánóban temették el. 1971-ben végül exhumálták a sírt és visszakerült Juanhoz, aki ekkor már ismét Argentína elnöke volt. És bár a férfi újraházasodott, új nejét nem zavarta Evita "jelenléte". Bármilyen furcsán is hangzik egy ideig az étkezőasztalon tárolták az elhunyt asszony nyitott koporsóját, egészen addig, amíg a ház felső szintjén meg nem épült egy szentély neki. Addig pedig az új feleség mindennap örömmel fésülte meg az elhunyt Evita haját.
Forrás: Kettejük szerelméről számos film készült már. A 19 éves, szegény családból származó, írói karrierrel kacérkodó, férjezett Bonnie (16 évesen már házas volt és egyébként férje is börtönben volt) első látásra beleszeretett Clydeba és még az sem zavarta, hogy a férfi találkozásuk után nem sokkal börtönbe is vonult. Sőt inkább mindent megtett annak érdekében, hogy minél hamarabb a rácson kívül lássa viszont szerelmét és egy pisztolyt csempészett be neki, aminek segítségével sikerült Clydenak megszöknie a börtönből. Boldogságuk azonban nem tartott sokáig, ugyanis a férfit ismét elkapták és csak 2 év után szabadult feltételesen. A bűnözőpáros az 1930-as években mondhatni rettegésben tartotta az Egyesült Államokat. A bankrablások mellett több gyilkosság és emberrablás is köthető a nevükhöz, végül 1934. május 23-án egy rajtaütés során a rendőrség végzett velük. Érdekes, hogy jegygyűrűjét Bonnie egészen halála napjáig viselte és sosem vált el bünöző urától, és bár Clydedal egymás mellett szerettek volna nyugodni, kívánságuk ellenére külön sírba temették őket.
Forrás: Mindenkit meglepett akkoriban, mikor Frank Sinatra 1951-ben váratlanul elhagyta feleségét és három gyermekét, hogy elvegye a kétszeresen elvált Ava Gardner színésznőt. Botrányos házasságuk végül 1957-ig tartott, a botrányost pedig mi sem bizonyítja jobban, mint például az az eset, mikor egy szakmai buli után a páros Palm Springsből elhajtottak Indióba, ahol Sinatra úgy döntött, hogy előveszi az autóból a pisztolyát és lövöldöz egy kicsit, aminek végül pár utcai lámpa látta kárát. A színésznő viszont még ennél is messzebbre merészkedett, és egy barkácsbolt kirakatát lőtte be. A rendőrök végül bevitték őket, ám a filmstúdiójuknak sikerült rávennie a hatóságokat arra, hogy ejtsék a vádat a hírességek ellen.
Forrás: A 38 éves kétgyermekes Goldie 1983-ban jött össze a 32 éves Kurt Russell-lel. Bár soha nem házasodtak össze, a mai napig is a legnagyobb boldogságban élnek, kapcsolatukból pedig egy közös fiú született. A pár első randija azonban cseppet sem egy átlagos sztori. Épp együtt forgatták a Swing Shift című filmet, mikor a színész úgy gondolta, hogy fejleszt egy kicsit a szerepéhez szükséges swing tudásán és bulizni indultak Goldieval. Az éjszaka végül összehozta őket, így jött a gondolat, hogy ha már épp a közelben van Goldie újonnan vásárolt, ám még bőven felújítás előtt álló háza, akkor miért is ne mehetnének oda? Kulcs híján azonban bemásztak az épületbe, majd egymásnak estek. Már nagyon belemelegedtek a dologba, mikor megérkeztek a rendőrök, akik végül csak annyit fűztek hozzá a látottakhoz, hogy jobb lenne, ha Goldie és Kurt inkább keressen egy hotelszobát magának.

6 cseppet sem hétköznapi szerelmi történet

Szakítani sokféleképpen lehet, de a boldog emlékek tényén ez úgy tűnik, hogy mit sem változtat.