Galéria
Forrás: A színésznő nem csak a Hókusz pókusz filmek kapcsán kötődik a boszorkányokhoz. Tizedik dédnagymamáját ugyanis boszorkánysággal gyanúsították a salemi boszorkányperek alatt, ám Esther Elwell végül megúszta a kivégzést és szabadon távozhatott.
Forrás: A színésznő édesapja, a világhírű zenei producer, Quincy Jones révén a skót kalapácsként elhíresült I. Edwárd angol király távoli rokona, illetve George Washington nővére, Betty is szegről-végről kötődik Rashidahoz.
Forrás: És ha már itt tartunk, akkor fontos megjegyeznünk Katalin hercegné és a Fanning lányok távoli unokatestvérek, ugyanis ők is I. Edwárd angol király leszármazottai.
Forrás: Folytatva még a sort, a néhai II. Erzsébet királynő és a hollywoodi színész huszad unokatestvérek lehettek, ugyanis mind a kettejük családfája III. Edwárd angol királynál találkozik.
Forrás: A színész édesanyja Robert Catesby leszármazottja, annak a nemesnek, akinek a nevéhez az 1605-ös londoni lőporos-összeesküvés köthető. Robert Catesby ugyanis, hogy bosszút álljon az üldözött katolikusokért fejébe vette, hogy felrobbantja a Parlamentet és megöli Jakab angol királyt. A történelmi jelentőségű eseményről 2017-ben egy 3 részes minisorozat is készült, melyben Catesby szerepében nem más volt látható, mint Kit Harington. Tovább fokozva az érdekességeket, a színész édesapja távoli rokoni kapcsolatban áll Sir John Haringtonnal, azzal az angol nemessel, aki a 16. században feltalálta az angol WC-t.
Forrás: Kit Harington felesége is egész szép kis családfával büszkélkedhet. A színésznő egy 16. századbeli Lickleyhead kastélyban nőtt fel és édesapja ágán nagyon távoli rokona II. Károly brit uralkodónak. Az egykori Stuart-házi király annyira lelkesedett a színházért, hogy az 1660-as évektől kezdve törvényessé tette, hogy a nők is hivatásszerűen színészkedhessenek.
Forrás: A színésznő családfája egy évezredes múltra tekint vissza Angliában és Skóciában. Egyik legnevesebb őse I. Róbert skót király, aki az 1314-es sorsdöntő bannockburni csatából győztesen jött ki, ezzel megszabadítva Skóciát az angol uralomtól.
Forrás: Az Oscar-díjas színész és Abraham Lincoln, az Egyesült Államok 16. elnöke harmadik unokatestvérek Lincoln édesanyja, Nancy Hanks vérvonala alapján.
Forrás: A színésznő apai nagyanyja, a politikailag elkötelezett Violet többek közt közeli barátságban állt Winston Churchill-lel, és olyannyira ellenezte az 1930-as években a fasizmus elterjedését, hogy Adolf Hitler úgynevezett "fekete könyvébe" is bekerült, ahol azoknak a neveit gyűjtötték, akiket törekvéseik miatt szándékukban állt letartóztatni.
Forrás: Az Agymenők sztárja édesapja vonalán francia felmenőkkel büszkélkedhet, családját egészen addig a Louis Trouardig vezették vissza, aki XV. Lajos király márványszállítójaként kereste a kenyerét.

10 híresség kicsit sem szokványos felmenőkkel

Te kiszúrtad őket korábban?