Galéria
Forrás: Kortársai elbeszélései szerint Greta Garbo sosem volt igazán közvetlen, társasági ember. Nem adott se interjút, se autogramot, és nem jelent meg a filmjei bemutatóján sem.

Utolsó filmjét, A kétarcú nő című romantikus vígjátékot (r.: George Cukor) 1941-ben mutatták be.

A biszexuális színésznő 35 évesen visszavonult és a nyilvánosságtól elzárkózva élt haláláig. (1990) Életét sem nővel, sem férfival nem kötötte össze.
Forrás: A rejtélyes svéd származású színésznő 18 éves korától kezdve folyamatosan filmezett. Garbo varázslatos kisugárzásáért  rajongtak a rendezők és a nézők egyaránt. Négyszer jelölték Oscar-díjra, leghíresebb alakításai közt találjuk a Krisztina királynő-t, A kaméliás hölgy-et és az Anna Kareniná-t.
Forrás: Hitchcock és az MGM filmstudió ünnepelt sztárja, Grace Kelly Oscar-díjas színésznő rövid levelezés és ismeretség után 1956 tavaszán házasságot kötött III. Rainier monacói herceggel - egy kiegyensúlyozottabb élet reményében.

A herceg kérésére nem vállalt több szerepet se filmben, se színpadon. Sőt, a herceg még korábbi filmjei vetítését is betiltatta.
Forrás: A 26 évesen visszavonult amerikai színésznő rövid pályafutása alatt játszott Clark Gable-lel (Mogambo), Gary Cooperrel (Délidő), de legemlékezetesebb alakításait  Hitchcock filmjeiben nyújtotta.

A házassága nem úgy alakult, ahogy bízott benne, azonban az élete tragikus végkifejletéért nem hibáztatható a herceg: Grace Kelly agyvérzést kapott vezetés közben, elveszítette az irányítást a kocsija felett, és másnap belehalt súlyos sérüléseibe.
Forrás: Karády Katalin nem önszántából vonult vissza 38 évesen.

1944-ben hónapokra börtönbe zárták, ahol megkínozták, mert szemben szállt a rendszerrel. A háború után filmjeit betiltották, mint a Horthy-korszak nem kívánatos alkotásait, és teljesen mellőzött lett.

Az egykor ünnepelt színésznő végül 1951-ben disszidált, és New Yorkban kezdett új életet, ahol egy kalapszalont vezetett.
Forrás: Hihetetlen, de Karády Katalin 1939 és 1943 között 22 nagyjátékfilmben szerepelt. Új nőtípust teremtett meg a magyar filmben: a Halálos tavasz című alkotásnak köszönhetően ő lett az első magyar femme fatale. Érzéki hangjáért hisztérikusan rajongtak a férfiak, és nők ezrei utánozták elegáns ruháit és jellegzetes frizuráját.

1990-ben halt meg New York-ban.

3 rejtélyes színésznő, aki nem bírta a rivaldafényt

Grace Kelly gyerekkorától kezdve mindent megtett azért, hogy színésznő legyen, ám milliomos családja sose nézte jó szemmel, hogy egy szép napon Hollywoodba költözött. Azt viszont már annál inkább, amikor bemutatta jövendőbelijét a családnak...