Galéria
Forrás: A '60-as években sportösztöndíjasként egy svájci egyetemen tanult, majd hazatérte utána a Miami Egyetemen folytatta tanulmányait, ekkor már dráma szakon, ám a diploma megszerzése előtt otthagyta az iskolát és New Yorkba költözött, hogy valóra váltsa álmát és színész legyen. A Nagy Almában azonban nem a számításai szerint alakultak a dolgok, és miután kirúgták az albérletéből, három hétig a Port Authority buszpályaudvaron aludt. De nem esett kétségbe, munkát vállalt, és sikerült annyira összeszednie magát, hogy végül nem csak a lakhatás kérdése oldódott meg, hanem az Oscar-díjas Rockynak hála a szakmai elismerés is.
Forrás: A színésznő 1985-ben megnyerte a Miss Tini Amerika szépségversenyt, majd egy évvel később ő lett Miss Ohio USA, ami után ő lett a Miss USA második helyezettje. A siker tehát már a kapuban volt, amikor 21 évesen Ohioból New Yorkba költözött, ahol 3 hónap után elfogyott minden pénze, így felhívta az édesanyját, hogy küldjön még neki egy kis lakhatásra valót, ám ő nemet mondott, így Halle egy ideig hajléktalanszállón lakott és ma is hálával emlékszik erre az időszakra. Édesanyja „nem"-e megtanította arra, hogy az álmokért keményen meg kell dolgozni és úgy látszik a lecke bevált, hiszen ma már az egyik legismertebb színésznőként tartjuk számon.
Forrás: A színésznő még tinédzser volt, amikor szülei elváltak. Édesanyja abban a reményben, hogy lánya egy szép napon sztár lesz, Los Angeles felé vette az irányt, mit sem foglalkozva azzal, hogy mindössze 75 dollárjuk van. Bár egy ideig a saját autójukban laktak, idővel minden jóra fordult és a mama jóslata és álma azóta bőven valóra vált!
Forrás: Mindössze 13 éves volt, amikor édesapja elvesztette a munkáját, hogy spóroljanak a bérleti díjakkal, szüleivel egy kisteherautóba költözött. Így a kis Jim iskola után, 8 órás munkát vállalt egy gyárban, de végül sikerült talpra állniuk, és ma már az egész csak egy távoli rossz emlék a színész számára.
Forrás: Amikor Los Angeles-i otthona leégett, az énekesnő kénytelen volt az autójában aludni, majd idővel visszaköltözött Texasba, és 2002-ben elindult az American Idol című tehetségkutató műsorban, a többi pedig már történelem...
Forrás: A középiskola után bár elkezdte a főiskolát, 19 évesen inkább Hawaii-ra költözött és pincérnek állt, hogy az alapkiadásait fedezni tudja, így leginkább egy furgonban és egy sátorban húzta meg magát. Éppen az étteremben dolgozott, amikor Rae Dawn Chong színésznő és rendező arra járt, és elhívta egy meghallgatásra Los Angelesbe. Chris igent mondott, és heteken belül megkapta a Cursed Part 3 főszerepét.
Forrás: Már egészen fiatalon komoly elképzelései voltak azzal kapcsolatban, hogy mit is szeretne. Édesanyja azonban nem nézte jó szemmel a fiatal Jennifer táncos álmait, és azt szerette volna, ha egyetemre megy. A lázadó J.Lo-nak sem kellett több és egy hirtelen ötlettől vezérelve elköltözött otthonról, és egy ideig egy táncstúdió kanapéján húzta meg magát.
Forrás: Ed Sheeran annyira hitt abban, hogy egy szép napon ő is a világ legnagyobb stadionjainak a színpadán állhat, hogy a suffolki Framlinghamből Londonba költözött. Egy ideig a barátainál húzta meg magát, de olyan is akadt, hogy a londoni metróban aludt.
Forrás: Miután a kanadai énekesnő szüleinek házassága megomlott, az öt testvér édesanyjukkal egy torontói hajléktalanszállón aludt egy ideig. Shania-nak a gitárja jelentette a gyógyírt mindenre, miközben próbált jó nővér lenni és testvérei útját egyengetni. A szerencse viszont idővel rámosolygott és ma már egy világ ismeri és szereti a dalait.

Sztárok, akik egykor hajléktalanok voltak

Több lábon állni végül is sosem rossz befektetés!