Galéria
Forrás: 2009 nem volt egy jó év az énekesnő számára! Az első álhírek szerint halálos autóbalesetet szenvedett, majd hónapokkal később már futótűzként terjedt a Facebookon és a YouTube-on, hogy belehalt az altatókra adott allergiás reakciókba. 2016 júliusában, feltehetően egy ausztrál művész falfestménye miatt ismét halottnak nyilvánították. Az énekesnő portréja alatt ugyanis a következő szöveg volt olvasható: „Taylor Swift szeretettel emlékezve 1989-2016”.
Forrás: A popénekesről 2009-ben két szomorú hír is napvilágot látott és mind a két pletyka középpontjában a szívleállás állt. Az egyik alapján cukorbetegsége szövődményeként magyarázzák az esetet, míg a másik szerint egy dallasi sztriptízklubban történő látogatása során állt meg a szíve.
Forrás: Az énekesnőről is nem egyszer találtak ki álhíreket. 2008-ban például egy autó ütötte el, 2009-ben Peaches Geldof a Twitteren azt írta, hogy egy "szakmabeli barát" üzent neki, hogy Cyrus meghalt. Pár évvel később, 2016 szeptemberében halálhíre ismét feltámadt, akkor az egyik pletykaoldal arról számolt be, hogy egy vényköteles tabletta túladagolása után az énekesnőt holtan találták saját fürdőkádjában.
Forrás: A 60 éves színészt már számtalanszor temették a karrierje során. 2012. augusztus 30-án például azt állították, hogy meghalt egy snowboardbalesetben. 2017. április 12-én pedig bátyja, Charlie halála miatt került az ő fotója a hírekbe, ugyanis sokan egész egyszerűen összekeverték őket.
Forrás: A kétezres évek környékén két dallasi DJ viccből azt állította, hogy egy autóbalesetben vesztette életét az épp akkoriban randizó páros. Justin 2001-ben egy interjúban mesélt arról, hogy amikor meghallotta a hírt, rögtön hívta Britneyt, akinek természetesen szintúgy semmi baja nem volt, mindössze csak egy nagyon rossz vicc áldozatai lettek.
Forrás: A színész esetében már egész messzire mentek. A pletykák halálos motorbalesetnek indultak, ami aztán snowboardbalesetté alakult, majd egy sokadik médium képes volt egészen addig elmenni, hogy photoshoppal készített egy képet a motorbalesetről... Természetesen gyorsan kiderült, hogy csak kacsa a dolog, de kicsit ijesztő, hogy egyes oldalak milyen messzire képesek elmenni a kattintások érdekében.
Forrás: 2003 áprilisában kezdtek el terjedni a pletykák, miszerint a Complicated énekesnője nagypapája halála után öngyilkos lett. 2017-ben pedig tovább szövevényesedtek a szálak, amikor is a Twitteren felbukkant egy pletyka, miszerint Avril valójában halott és egy megszólalásig hasonlító énekesnő, Melissa vette fel az ő személyiségét.
Forrás: 2017. január 13-án arról számoltak be, hogy a színész öngyilkos lett. Az álhír sorai közé még egy kaliforniai rendőrkapitányság neve is bekerült, ahol állítólag azt nyilatkozták, hogy Sandler felesége, Jackie teljesen összetört.
Forrás: 2020. november 14-én futótűzként terjed a Twitteren a #RIPDrake hashtag. Ami egy hatalmas átverés volt, ugyanis a linkre kattintva Rick Astley brit énekes egyik videója jelent meg, amiben a "Never Gonna Give You Up" című dalt énekeli. A kamucikkek azért pár órán át sikerrel futottak, sőt egyesek még azt is tudni vélték, hogy a népszerű rappert lelőtték.
Forrás: Az énekesnő 2016 októberében egy brooklyni koncert során véletlenül kitépte az egyik fülbevalóját és vérezni kezdett. Mindezek után egy Facebook-oldal azt állította, hogy Beyoncé az eset után meghalt, mert nem fordult orvoshoz.
Forrás: A Reszkessetek, betőrök sztárjának 2014-ben kétszer is halálhírét keltették, aki viccesen csak egy Instagram-poszttal reagált, amiben barátjával az 1989-es Hóbortos hétvége egyik ikonikus jelenetét keltik életre.
Forrás: Az egyik oldal még 2006 márciusában tett közzé egy hamis sajtóközleményt, miszerint a híres komikus egy siklóernyős balesetben életét vesztette Dél-Kaliforniában, amikor egy széllökés miatt elvesztette uralmát a repülő szerkezet felett és fának ütközött.

12 világsztár, akinek halálhírét keltették

Ha a családfák mesélni tudnának...