Galéria
Forrás:

Azon kevés munkakörök egyikre, ahol nincs szükség releváns tapasztalatra. Egy tapasztalt vendéglátó csapat részeként kell karbantartani az edényeket és a konyhát, ráadásul a pozícióhoz tartozik, hogy az uralkodóval együtt is kell tartani, amikor ő úgy dönt, hogy az egyik birtokról átköltözik egy időre a másikra. 2018-ban ezért a munkáért éves 19 935 font fizetés, vagyis 8,5 millió forint járt.


Forrás:

Tökéletes munkakör a belsőépítészet és a lakberendezés iránt érdeklődők számára, ugyanis a konzervátorok feladata megőrizni a királyi család otthonának esztétikáját. A rengeteg díszített szoba, egyedi bútorok, festmények és tárgyak restaurálása nem kis meló mindamellett, hogy a dolgozónak arra is oda kell figyelnie, hogy modern és divatos dekorációt is becsempésszen a falak közé. 2019-ben 25 500 font, vagyis több mint 10 millió forint volt az éves fizetése a bútorkonzervátornak.


Forrás:

Erzsébet királynő néhai édesapja, V. György bélyeggyűjteményével büszkélkedhet, akitől jó néhány darabot örökölt. A királynő szerette volna életben tartani a gyűjtés hagyományát, épp ezért külön embert alkalmazott arra, hogy a gyűjtemény bővüljön. 2003 és 2018 között Michael Sefi töltötte be ezt a feladatot, aki beutazta a világot, hogy minél különlegesebb bélyegeket hozzon haza. Nyugdíjba vonulása óta azonban nem neveztek ki új személyt a helyére.


Forrás:

Az egyik legrégebbi beosztás a palotában, 1675 óta királyi csillagász ad tanácsot és választ az uralkodónak minden csillagászati kérdéssel kapcsolatban. A széleskörben ismert Halley-üstököst például pont az 1720-as években tevékenykedő királyi csillagászról nevezték el. 100 font, vagyis 42 ezer forint az éves ösztöndíja.


Forrás:

A bútorkonzervátor szerepkörébe nem fér bele, hogy a képkeretekkel is foglalkozzon, így arra külön embert alkalmaznak. A Buckingham-palota 775 szobájában rengeteg régi festmény kapott helyet, amiknek kereteiről gondoskodni kell. A munkakör betöltője külön dolgozószobát kap a palotában, hogy biztosítsa a keretek állapotát és esetleg javításokat eszközöljön rajtuk. A poziért évente 27 280 fontot, vagyis 11,5 millió forintot fizet ki a palota.


Forrás:

Mivel a királyi család nettó vagyona több százmillió dollár, elengedhetetlen, hogy egy képzett munkatárs kezelje a pénzügyeket. Ez az egyik legfontosabb szerepkör, amit jelenleg Sir Michael Steavens tölt be, ő a „titkos erszény őre.” Az uralkodó kincstárnokaként évente el kell számolnia a család pénzügyi dolgairól. Nagyjából 180 000 fontot, azaz átszámítva csaknem 76 millió forintot keres évente.


Forrás:

Hetente nagyjából 7000 hívás érkezik a palotába, nemcsak a sajtó, de a rajongók is rendszeresen telefonálnak. Tekintettel a nagy érdeklődésre, egy ilyen kollégának jártasnak kell lennie a konfliktusok kezelésében amellett, hogy a királyi családdal kapcsolatos kérdéseket is meg kell tudnia válaszolni. 2016-os adatok szerint ebben a poziban évi 23 000 fontot, vagyis csaknem 10 millió forintot keresnek.


Forrás:

Igen, a család arra is külön embert alkalmaz, hogy az órák össze legyenek hangolva és pontosan járjanak. Egy óraátállítás alkalmával egy egész hétvége telik el azzal, hogy a felelős személy beállítja a ketyegőket. A birtokon összesen 400 óra található.


8 furcsa munkakör, amire alkalmazottat vesz fel a királyi család

András herceg komoly botrányba keveredett, szexuális zaklatások vádjával kell szembenézni a bíróságon, ezért a királynő drasztikus lépéseket tett.