Galéria
Forrás: Károly herceg és Diana 1981. július 29-én házasodtak össze, és 1982-ben el is készült az első film róluk, Charles & Diana: A Royal Love Story címmel.
Az akkor 20 éves Caroline Bliss-nek ez volt az első filmje, és bár a '80-as években kétszer is ő játszotta a Timothy Dalton nevével fémjelzett Bond filmekben Miss Moneypennyt, 1996 óta egy alkotásban se szerepelt!
Forrás: A The Royal Romance of Charles and Diana címet viselő tévéfilm volt Catherine Oxenberg első filmes szerepe. 10 évvel később pedig ismét Diana bőrébe bújt, a Charles és Diana: Nemesi tragédiák című filmben.
Forrás: A The Women of Windsor Diana és Sarah Ferguson történetét dolgozza fel.
Forrás: A Diana: Her True Story Diana beleegyezésével és közreműködésével íródott, így az összes addigi film közül ez sikerült a leghitelesebbre, aminek fényét még Serena Scott Thomas játéka is emelte.
Forrás: A színésznőnek fel volt adva a lecke, ugyanis a Princess in Love című film Diana és James Hewitt szerelmét dolgozza fel, ráadásul ugyanabban az évben jelent meg, amikor Diana és Károly válását véglegesítették.
Forrás: A hercegné halála után 1 évvel készült el a Diana, a nép hercegnője, ami Diana életének utolsó bő egy évét és Dodi Fayedhez fűződő kapcsolatát meséli el.
Forrás: A kritikusok szerint Genevieve O'Reilly remekül hozta a karaktert, a Diana: A tündérmese véget ér című filmben.
Forrás: Naomi Watts sokáig vacillált, hogy elvállalja-e a Diana című film főszerepét, ám végül rábólintott a dologra. Rengeteg interjún és könyvön rágta át magát a témában, de sajnos ez sem volt elég a sikerhez.
Forrás: A fiatal színésznő A korona 4. évadában 8 epizódon át játszotta a fiatal Dianat. A szakma és a közönség pedig imádta!
Forrás: A Broadway-n is színpadra állították a hercegné történetét, Diana: A True Musical Story címen.
Forrás: 2021 novemberében mutatták be a Kristen Stewart főszereplésével készült, Spencer című filmet, ami azt a karácsonyi hétvégét dolgozza fel 1992-ben, mikor Diana hercegné meghozta élete egyik legfontosabb döntését: elválik a brit trónörökös, Károly hercegtől és ezzel maga mögött hagyja a királyi kötelékeket.
Forrás: A 32 éves ausztrál színésznő A korona 5. évadában öltötte először magára a néhai walesi hercegné szerepét, és a nézők az éppen készülő 6. és egyben befejező évadban is őt láthatják majd a tragikusan fiatalon elhunyt Diana szerepében!

12 színésznő, aki eddig megpróbált Diana hercegné bőrébe bújni

Reméljük, hogy idővel rendeződnek majd a dolgok.