Galéria
Forrás: Bizony! Sandra Bullock és Hugh Grant filmje idén lépi át a bűvös második ikszes évfordulót!
Forrás: Tobey Maguire és Kirsten Dunst ikonikus csókjelenetét is 2002-ben láthattuk először.
Forrás: Cameron Diaz, Christina Applegate és Selma Blair romantikus vígjátékát a mai napig szívesen nézzük újra és újra. Nem mellesleg pedig trendek szempontjából is bőven kimeríti a nosztalgia fogalmát.
Forrás: Milla Jovovich először 2002-ben bújt Alice bőrébe, amit aztán 5 folytatás követett.
Forrás: Jodie Foster lányaként az akkor 12 éves Kristen Stewartot láthattuk, akinek ez volt az első nagyobb hollywoodi szerepe.
Forrás: Matt Damon 2002-ben bújt először Jason Bourne bőrébe, amit aztán 4 további film követett.
Forrás: Hogy is felejthetnénk el Salma Hayeket Frida Kahlo szerepében?!
Forrás: A Szex és New York után John Corbett ezzel az amerikai-kanadai romantikus vígjátékkal írta be még jobban magát a női szívekbe.
Forrás: A 22 éves Ryan Gosling a film forgatásakor jött össze a nála 16 évvel idősebb Sandra Bullock-kal.
Forrás: A második világháborúban játszódó alkotásért a 2003-as Oscar-gálán nemcsak Roman Polański kapta meg a legjobb rendezőnek járó díjat, de Adrien Brody is hazavihette a legjobb színésznek járó elismerést.
Forrás: A hátborzongató videókazetta és Samara neve és története is ekkor került be a köztudatba.
Forrás: Bár amerikában 2002 decemberében, itthon pedig 2003 februárjában mutatták be Steven Spielberg filmjét. Ettől függetlenül még pont felfért a listánkra ez az alkotás is, ahol a Tom Hanks által alakított Carl Hanratty minden erejével azon van, hogy elkapja a profi csalóként elhíresült ifj. Frank Abagnale-t, akit emlékezetes alakításban keltett életre az akkor 28 éves Leonardo DiCaprio.
Forrás: Bár a hazai mozikban szintúgy 2003-ben debütált az alkotás, ám Eminem önéletrajzi ihletésű filmjének is 2002-ben volt a hivatalos premierje.
Forrás: Listánk végéről pedig nem tudnánk kihagyni három klasszikus alkotást, amiket szintúgy a 2002-es évnek köszönhetünk. Így az azóta is hihetetlen népszerű Harry Potter filmek második epizódját...
Forrás: Peter Jackson 210 perces alkotását...
Forrás: És a közönséget igencsak megosztó, George Lucas egyik legrosszabb filmjének aposztrofált űrsztorit sem.

16 film, ami 2022-ben lesz 20 éves

Szinte hihetetlen!