Galéria
Forrás: Meghan Markle

Még nem is volt a királyi család tagja, amikor interjúkban arról mesélt, hogy mennyire fontos számára az elegendő alvás. Meghan egyébként minden egyes nap ugyanakkor kel fel reggelente (konkrétan hajnali negyed 5-kor), hogy ezzel is rutint vigyen a reggelekbe. Imád napindító jógázni, ez ugyanis kikapcsolja, és közben felkészíti őt a rá váró feladatokra. "A reggel, ahogy mind ismerjük, nagyon fontos időszak, ami meghatározza a nap további részét."

És bár ez nem kifejezetten az alváshoz kötődik, de Meghan Markle fontosnak tartja, hogy ne nyúljunk a koffein után, ha fáradtak vagyunk. "Könnyű beleesni abba a csapdába, hogy rohanunk a kávéért, ha beüt a délután 4-es fáradtság. De én ilyenkor inkább összeturmixolok némi almát, kelt, spenótot, citromot és gyömbért a Vitamixomban reggelente, és úgy érzem, hogy ez sokkal nagyobb löketetet ad, mint egy csésze presszó."

Oké, a kávéról nem könnyű lemondani, de mindenképp érdemes esélyt adni Meghan trükkjének!
Forrás:

Katalin hercegné

Katalin hercegné is pontosan ugyanazt az elvet vallja, mint Meghan: elengedhetetlen az egészséges rutin, ami keretbe foglalja a napunkat. Szerinte ugyancsak fontos az állandó mozgás és az egészséges étkezés is, utóbbi esetben sok fehérjével és zöldséggel. Katalin egyébként minden este fél 11-kor megy ágyba, ez alól nincs kivétel (maximum egy-egy elhúzódó esti rendezvény), hiszen ezáltal a teste megszokja a rendszert, és gyorsan álomba is merül. A vacsora időpontja is fontos számára: imád főzni, és mindig este 6-kor van a közös vacsora, hogy legyen idejük megemészteni az ételt, mielőtt ágyba fekszenek.

Katalin hercegné szerint aktív életvitele is segít, hogy a rutin megmaradjon: reggelente futni vagy sétálni megy a családi kutyával, és napi szinten háromszor mennek ki egyébként csak úgy a szabadba a házi kedvenccel.


Forrás: Erzsébet királynő

A királynő számára mindig fontos volt az éjszakai pihenés, amire délután elkezd felkészülni. Mindig sort kerít egy csésze Earl Grey teára, ami nyugtatóan hat rá, és segít, hogy elkezdjen kikapcsolódni. Azt vallja, hogy a vacsorához nem kell mindig társaság, épp ezért gyakran egyedül étkezik, hogy legyen ideje a gondolataival kettesben maradni, ezt pedig egy kis pohár pezsgővel zárja le. Ez utóbbit egyébként orvosai már nem javasolják neki egészsége miatt, de egészen idáig napja része volt. Noha mi nem tanácsoljuk, hogy minden nap igyál alkoholt, de ezt szuperül helyettesítheted akár teával, hogy maximálisan el tudj lazulni.

IDE KATTINTVA ajánlunk is néhányat a legjobb nyugtató hatású teákból.

Meghan, Katalin és Erzsébet királynő legjobb trükkjei a pihentető alvásért

A herceg és a hercegné extra trükkösen védik a magánéletüket.