Galéria
Forrás: A felfázás és nőgyógyászati fertőzések, mint például az E. coli baktérium által okozott hüvelygyulladás esetén szinte mindig része a terápiának. A savas kémhatásának, valamint antibakteriális tulajdonságának köszönhetően hatékonyan veszi fel a harcot a kórokozókkal, mérsékelheti a fellépő kellemetlen tüneteket és lerövidítheti a már kialakult betegség gyógyulási idejét.
Forrás: Az olajos magvak, mint például a dió, a mogyoró vagy a mandula, csodálatos omega-3-források, ezért különösen fontos szerepet vállalnak az intim zóna egyensúlyának fenntartásában. Jóétkony hatással vannak az ösztrogénszintre, és mivel védik a hüvely nyálkahártyáját, csökkenthetik a betegségek kialakulásának kockázatát.
Forrás: A szója mértékletes fogyasztása egészséges, különösen a hüvely szempontjából! A szójában, illetve a belőle készült termékekben, mint például a tofu, sok fitoösztrogén található, ami kifejezetten hatásos a változókori hüvelyszárazság esetén
Forrás: A savas kémhatású citrom hozzájárulhat a normális hüvelyi pH fenntartásához, a benne lévő antioxidánsok pedig nemcsak megóvhatják a sejteket a szabadgyökök káros hatásaitól, de immunerősítőként is működnek, így segítenek a hüvelyben kialakulható betegségek leküzdésében.
Forrás: Fogyassz minél több élőflórás vagy probiotikus joghurtot, amelyekben olyan jótékony baktériumok - például a bifidobaktérium, illetve a lactobacillus - találhatóak, amelyek segíthetnek a hüvely savas pH-jának a fenntartásában, ezáltal pedig hozzájárulhatnak a különféle betegségek kialakulásának csökkentéséhez.

Top 5 nasi a vagina egészségéért

Gondoltad volna, hogy az intim zóna vitalitásának a megőrzéséhez az is hozzájárul, hogy hogyan étkezel?