Galéria
Forrás:

Szögletes arcforma

Ennél a típusnál érdemes elvonni a figyelmet a szögletes arccsontról. Ehhez tanácsos vagy aszimmetrikus darabokat választani, vagy pedig ferdén viselni a fejfedőket. Ha az álladat szeretnéd optikailag keskenyíteni, akkor pedig válassz a vékonyabb horgolt, vagy kötött sapkák közül, illetve azok közül, amelyek jobban a fejedre simulnak, vagy van rajtuk egy nagyobb bojt, ami ellensúlyozza az állat, és a széles álkapcsot.

 

 


Forrás:

Ha ovális az arcformád nyert ügyed van, ugyanis szinte bármilyen fazon jól áll neked, egyet kivéve: azokat, amik magasra nyúlnak. Ezek a darabok ugyanis túlságosan megnyújtják az arcod, illetve a fejedet. Viselj tehát bármi mást ehelyett, és ha lehet, húzd őket minél inkább a homlokodba, hogy kerekítse, ne pedig hosszítsa az arcodat.

 


Forrás:

Az ovális arcformához hasonlóan, ennek a típusnak is szinte minden jól áll, a fejre simuló sapkáktól kezdve, a nagyméretű kötötteken át, egészen az usánkáig. Arra azonban ennél az arcformánál is érdemes vigyázni, hogy ne válassz olyan sapkákat, amelyek magasra nyúlnak.

 


Forrás:

A háromszög típusnál a széles homlokot célszerű elrejteni, mintsem kiemelni, így a fejre simuló darabok helyett, részesítsd inkább előnyben a beanie-t, szemellenzős darabokat, baszk sapkákat vagy a fölvédőket.

 


Forrás:

Ennél a típusnál érdemes optikailag keskenyíteni, kissé nyújtani az arcot. Ehhez pedig a legjobb választások a csúcsos, magasra nyúló, a fejnél jóval szélesebb, illetve nagyobb méretű mintákkal ellátott darabok.

 


Milyen sapkát válassz az arcformád szerint?

Hivatalosan is beköszöntött a tél, és vele együtt a repkedő mínuszok. Ennek ellenére sokan még mindig nem hordanak sapkát, mondván: nem áll jól nekik. Mi inkább azt mondanánk: még nem találták meg az igazit!