Galéria
Forrás: A színésznek annyira bejött a szerep, hogy az első rész után 2002-ben, majd 2006-ban is piros ruhába bújt, hogy boldoggá tegye a gyerekek karácsonyát. És egészen 2022-ig kellett várni arra, hogy a Télapuk című sorozatban végre visszatérjen ikonikus karakteréhez.
Forrás: A Jurassic Parkkal ismertté vált színész-rendező bújt a dinós sztori után egy évvel a Mikulás bőrébe, hogy aztán a bíróság előtt kelljen bizonyítani azt, hogy valójában ő az igazi Télapó.
Forrás: Még a Grincsre maszkírozott Jim Carrey is Télapó ruhába bújt egykoron, ám sajnos nem jó szándékból tette, hiszen a célja az volt, hogy ajándékokat lopjon Kifalva lakóitól.
Forrás: Nem éppen minden gyerek álmát testesítette meg a Mikulásruhába bújt bűnöző képében.
Forrás: Az Északi-sarkon nevelkedett Buddy történetében Ed Asner láthatjuk a gyerekek kedvencének szerepében. A színésznek egyébként ezzel a filmmel együtt összesen négy karácsonyi mozihoz adta a nevét, mint Télapó. Kétszer csak a hangját hallhatták a nézők, kétszer pedig személyesen is öregbítette a jótevő Mikulás hírét.
Forrás: A kétszeres Oscar-díjas színész bár öt különböző szerepben is feltűnik a filmben, a rajongók mégsem szerették annyira az általa megtestesített Mikulást.
Forrás: Az 1974-es eredeti alkotás után az anyagias világból kiábrándult Mikulás bőrében a világhírű komikust láthatjuk.
Forrás: A Vince Vaughn bátyját alakító Télapóra ki ne emlékezne?!
Forrás: A helyes kis karácsonyi mozi egyébként családi vállalkozásnak sem utolsó, ugyanis a Mikulás feleségét a színész neje, Goldie Hawn alakítja, a Pierce család elhunyt apukájának szerepében pedig Goldie fiát, Oliver Hudson láthatjuk.
Forrás: Édesapjuk halála után Nicknek kéne átvennie a Télapó szerepét, ám végül tesója, Noelle bújik kedvenc karácsonyi karakterünk bőrébe, és annak ellenére, hogy egy nőre száll az ünnepekkel járó minden feladat, Anna Kendrick elég jól hozza a szerepet.

A filmtörténet legjobb és legrosszabb Mikulásai

Valakinek annyira bejött a karakter, hogy többször is örömmel öltötte magára a mágikus piros ruhát.