Galéria
Forrás:

A Szex és New Yorkban számos tervező tűnt fel, de mind közül talán a legtöbben Manolo Blahnikra emlékeznek. Szó se róla, a Manolok előtte is ismertek voltak, de koránt sem annyira, mint mikor Carrie Bradshaw a legvágyottabb cipőkké tette őket, amikre megéri elkölteni egy teljes havi fizetést. A későbbi évadokban már inkább Jimmy Choo és Christian Louboutin kapott főszerepet, de ez már nem érdekelt senkit, addigra már kitört a Manolo-láz, és mint ugye tudjuk, egy Manolo jegygyűrű helyett sem utolsó.


Forrás: Neked is minden új epizódnál az az érzésed volt, mintha Carrie-nek már megint egy új Fendi táskája lenne? A Fendi Baguette a sorozattal megkérdőjelezhetetlen it-táskává vált. Rebecca Weinberg, a sorozat styliatja egyszer azt nyilatkozta, a ruhák egészítik ki a Fendi Baguette-et, nem a táska a ruhákat.
Forrás:

A mai napig simán összemosoly két csaj a bárpultnál, mikor valaki Cosmopolitant rendel. Ez kétségtelenül Carrie aláírása, olyannyira, hogy az egyik részben még egy gyorsétteremben is azt rendelt. Az első Szex és New York mozifilm végén pedig utalnak is arra, hogy a sorozat meghozta a világhírt ennek a koktélnak, mikor Charlotte megkérdezi, miért nem isznak már Cosmo-t:

„Mert mindenki más rákapott!” - válaszolja Carrie.


Forrás:

Manapság a Mac több, mint közkedvelt, de ez nem mindig volt így. Carrie egy PowerBook G3-on pötyögte be írásait, így a laptop egyik központi szereplője volt a show-nak. Kérdezd meg bármelyik sorozatrajongót, aki PC-felhasználó volt Carrie előtt. Valószínűleg azóta váltott, és szinte biztos, hogy még mindig fél a "Control-Alt-Delete"-től .


Forrás: Mondtuk mi, hogy a SATC a férfiak életére is kihatással volt, ugyanis a szerintük sok 'divatos hülyeség' mellett a brazil gyantát is a csajok tették népszerűvé a Los Angeles-i kiruccanásukon. Ami kezdetben még őket is megrázta, a mai napig a nők kedvence, ha intim szőrtelenítésről van szó, mondván, ha Samantha Jones képes rá, akkor mi is.
Forrás: Bár a cupcake-mánia a Szex és New York óta sosem látott népszerűségnek örvend, nem érdemes elfelejteni, hogy a lányok voltak az elsők, akik trendet csináltak ezekből a süteményekből. Na meg a Magnolia Bakery-ből, ami azóta is kihagyhatatlan zarándokhely a sorozat rajongóinak New Yorkban.
Forrás: Az 1980-as években virágzott itt a drogkereskedelem és a prostitúció, aztán a sorozat a 90-es évek végén rávilágított, hogy ezen a környéken már olyan menő designerek nyitottak üzletet, mint Diane von Furstenberg és Stella McCartney. Samantha is itt lakott, a csajok pedig rendszeresen reggelizett olyan helyeken, mint Pastis. A sorozat végére a Meatpacking District volt a New York-i élet egyik legpezsgőbb helyszíne.
Forrás: Mikor a sorozat indult, még azokat az időket éltük, mikor sikkes volt dohányozni, és mivel Carrie is egy sikkes újságíró, így vadul füstölt az epizódokban. Azonban ahogy New York-i életstílus változott, és a dohányzás kevésbé elfogadhatóvá vált, az írók úgy döntöttek, hogy Carrie-nek le kell számolnia káros szokásával. Így végül a Szex és New York legalább annyit tett a dohányzás ellen, mint egy ütős prevenciós kampány.

Dolgok, amiket a Szex és New York adott a világnak

Ilyen marketing csavart igazából régen láttunk már - vagy azt is megkockáztatjuk, hogy még soha!