Galéria
Forrás: Jack Frost (Michael Keaton) annyira nagyon a karrierjére koncentrál, hogy közben elhanyagolja a családját. Amikor rájön arra, hogy mekkora hibát követ el, sajnos baleset éri. Egy évvel később a fia által gyúrt hóember testében tér vissza erre a világra.
Forrás: Az öngyilkosokra specializálódott lelki segélyszolgálat vezető Philip (Steve Martin) bár mindig próbálja a pozitív oldaláról szemlélni az életet, az ünnepek közeledtével az ő feje fölött is összecsapnak a hullámok. Nemcsak menyasszonya hagyja el, hanem még irodáját is bezárás fenyegeti, az irodai dolgozói pedig hirtelen azon kapják magukat, hogy nekik is elkélne egy kis lelkisegély...
Forrás: Az első két rész kétségtelenül magasra rakta a mércét, de a forgatókönyvet például ugyanaz a John Hughes írta, aki a korábbi epizódokat is.
Nem mellesleg a 13 éves Scarlett Johansson is szerepel a filmben. Na de miről is szól a harmadik felvonás? Íme!

Egy szupertitkos katonai adatokat tároló mikrochipnek lába kél és egy kisautóban landol, ami Hongkongból egészen a chicagói Pruitt család otthonába kerül. Négy tolvaj indul útjára, hogy megszerezze azt a bizonyos dollármilliókat rejtő kisautót, ám azt ők sem gondolják, hogy a csendes kertvárosban egy 8 éves talpraesett kissrácban ellenfelükre akadnak, ugyanis Alex bármit képes megtenni kisautójáért.
Forrás: Ezt az IMDb-n is hihetetlen rosszra értékelt amerikai zenés fantasy filmet itthon bár nem mutatták be, mégsem szeretnénk kihagyni a listánkról, ha már a 10 pontból sikerült 1,3-at összegyűjtenie.

A történet valami egészen hihetetlen: Néhány nappal karácsony előtt a rénszarvasok a Mikulás és a szánja nélkül térnek vissza az Északi-sarkra. A Mikulás pedig Miamiban a homokban találja magát a szánon ülve, elalszik és álmában telepatikusan megidéz pár gyereket, akik mindenféle állatot hoznak a segítségével, hogy kihúzzák a szánt a homokból, ami végül nem sikerül. Mindeközben Tom Sawyer és Huckleberry Finn (igen, jól olvastad!) távolról figyelik és kommentálják az eseményeket. A Mikulás ismét elalszik és egy régi tűzoltóautó hangjára ébred, amit Ice Cream Bunny vezet. A nyuszi végül segít visszajutni neki az Északi-sarkra, a szán pedig végül teleportál és így jut haza.
Forrás: Sok-sok év után Los Angelesben gyűlik össze a család, végre mindenki együtt van, így természetesen számos konfliktus is felszínre kerül. Míg az egyik lánytestvér szeretné eladni a család tisztító üzletét, addig másoknak a hitelezőkkel, vagy éppen a haditengerészettel gyűlik meg a baja.

A filmben egyébként Idris Elba mellett Chris Brown is feltűnik.
Forrás: Chris (Ryan Reynolds) tiniként fülig szerelmes gyerekkori barátnőjébe, Jamiebe (Amy Smart), aki inkább csak testvéreként szereti a pufi, pattanásos srácot. Chris egy megaláztatás után eldönteni, hogy új ember lesz belőle és innentől fogva rá egy nő sem fog csak barátként tekinteni. 10 évvel később népszerű, sármos pasiként tér vissza szülővárosába és rá kell jönnie arra, hogy legbelül még mindig az a srác, aki fülig szerelmes Jamiebe...
Forrás: A beszélő kutyakölykök útnak indulnak az Északi-sarkra, mivel Mancsapó fia elfelejtette már, hogy mi is a karácsony lényege, így segítenek neki abban, hogy ismét érezze az ünnepek jelentőségét.
Forrás: A jól ismert cuki bernáthegyi egy balesetet szenvedett karácsonyi manó segítségére siet. De nemcsak a manót kell megmenteni, hanem a Mikulás elveszett zsákját is meg kell találnia, hogy aztán időben visszaküldhesse a szánt és ezzel megmentse a karácsonyt.
Forrás: Az egyetemista lányok nem is sejtik, hogy egy horrorházban élik mindennapjaikat, így fogalmuk sincs arról, hogy milyen szörnyű tettek emlékeit őrzik a falak. Éppen a karácsonyi szünetre készülődnek, amikor megcsörren a telefon és hamarosan egyikük eltűnik. Ekkor nyomozásba kezdenek és egyre szörnyűbb titkokat tudnak meg a házról, amiben laknak.
Forrás: A film az 1983-as A Christmas Story című film közvetlen folytatása.

1946-ban járunk a 16 éves Ralphie pedig egy autóról álmodozik, na meg egy barátnőről. Az álomkocsit már ki is szemelte magának, ám sajnos kárt tesz benne így kénytelen munkát keresni, hogy a pénzből kifizethesse az okozott károkat.
Forrás: Meglepő módon sokan nem szerették a Ben Affleck főszereplésével készült karácsonyi alkotást. Na de lássuk miről is szól?!

Drew (Ben Affleck) kicsit unja már, hogy mindig egyedül tölti az ünnepeket, így úgy dönt, hogy bérel magának egy családot az ünnepekre. A Valco-család (James Gandolfini, Christina Applegate és Catherine O'Hara) rá is bólint a dologra, ám idővel rájönnek arra, hogy bár ne fogadták volna be ezt az idegesítő kívánságokkal elrukkoló idegent a családjukba.
Forrás: Mondanánk, hogy ez a világ legrosszabb karácsonyi filmje a maga 1,4 pontos IMDb értékelésével, de ugye a 9. helyen landolt, Santa and the ice cream bunny egy tizeddel megelőzi ezt a remekművet, ami egyébként 4 Arany-málna díjat is kapott.

Na de lássuk a sztorit: Cameron a nővére házában karácsonyozik és észreveszi, hogy sógora nem túl lelkes az ünnepekkel kapcsolatban, mert mint ahogy kiderül szerinte a szeretet ünnepe már rég elvesztette igazi jelentését. És a karácsonyfától kezdve, Krisztus születése és Szent Miklós is szóba kerül, egy-egy történet formájában, miközben Cameron próbálja érvekkel nyugtatni hitevesztett sógorát.

Minden idők 12 legrosszabb karácsonyi filmje

A lista egy-két pontja azért minket is meglepett!