Galéria
Forrás: A királynőnek nincs szüksége ébresztőórára, hiszen minden reggel egyik alkalmazottja ébreszti őt azzal, hogy bekopog a szobája ajtaján. Ilyenkor fogyaszt el egy kis süteményt és egy bögre Earl Grey teát tejjel (cukor nélkül), még a reggelit megelőzően.
Forrás: Zuhanyozás után a királynő felveszi a nap első ruháját (van, amikor ötször is át kell öltöznie, és minden kiegészítőt, ékszert lecserél ilyenkor), ezt személyi tanácsadója, Angela Kelly választja ki neki. Ezek után a királynő magának készíti el a sminkjét.
Forrás: A királynő egy privát étkezőben fogyasztja el a nap első fogását, ami általában teljesen egyszerű ételekből áll össze. Sokszor müzlit eszik, és közben újságot olvas.
Forrás: A reggeli után minden hétköznap megszólal a skótduda hangja a teraszon, a privát szobája alatt, mindegy, hogy a királynő épp melyik kastélyában tartózkodik. Ezzel indul hivatalosan a napja.
Forrás: Ha Erzsébet királynőnek nincs reggeli rendezvénye, akkor rögtön az íróasztalához vezet az útja, ahol átolvassa a leveleket és e-maileket. Évente átlagosan 60 ezer üzenetet kap, és sok olyan van, amire személyesen válaszol. Ezután átveszi azokat a dokumentumokat, amiket titkárai hoznak neki, és amelyek nagyon fontos információkat tartalmaznak. Van, amelyiket alá kell írnia, van, ami csak információt közöl felé; így marad képben a kormány döntéseit illetően.
Forrás: Ezt követően van ideje a megbeszélésekre a palotában. Ezek többnyire 20 percig tartanak, és van, hogy világvezetőkkel, máskor pedig a parlament tagjaival találkozik. Az utóbbi időben gyakran ezek már videócseten zajlanak.
Forrás: Fél 1 körül a királynő szünetet tart, és elviszi sétálni kutyáit a kertbe. Egyébként II. Erzsébet imádja a hosszú sétákat és a lovaglást is ilyenkor, nem csak azért, mert így a mozgásra is van ideje, de közben egyedül is lehet.

Azt, hogy mi legyen az ebéd és a vacsora, a királynő dönti el háromnaponta. A menüt a séfek javasolják, és ő kis üzeneteket hagy mellettük, ha bármit változtatni szeretne. Ha esetleg vendégei érkeznének, ilyenkor jelzi azt is, hány főre terítsenek.
Forrás: Általában 14 és 17 óra között kerül sor a hosszabb időt igénylő, uralkodói kötelezettségekre. Például ilyen a találkozó a miniszterelnökkel is, ami miatt a királynő utazik, és legtöbbször ő maga vezet.
Forrás: Az angol hagyományok fontosak a királynőnek, ezért minden nap 17 órakor sor kerül a teázásra. Mellé egyébként szendvicseket is visznek neki: ez uborkát, lazacot, tojást, majonézt, sonkát és mustárt tartalmaz, de a séf szerint II. Erzsébet nagy rajongója a sütiknek is.
Forrás: Miután megitta ötórai teáját, még marad ideje arra, hogy elolvassa a nap fontos iratait, de van, hogy ilyenkor tart még megbeszélést, vagy részt vesz nyilvános eseményen. Szerdánként viszont mindig bevett szokás, hogy találkozik a miniszterrel, hogy átbeszéljék a fontos tudnivalókat (ahogy ezt A korona című sorozatban is láthattad).

A királynő egyébként válogatós, ha új ételekről van szó, inkább a megszokott ízvilágot részesíti előnyben. Viszont vacsora mellé szívesen ivott egy pohár pezsgőt, míg engedték neki az orvosok, a kalóriákat pedig nem számolja!
Forrás: Fél 9-től aztán a királynő is kikapcsolódhat egy kicsit, ilyenkor sokszor tévézés a program, hiszen nagy rajongója az olyan sorozatoknak, mint a Downton Abbey. Ha úgy dönt, hogy eljött az alvás ideje, egyébként a többi családtagnak is át kell vonulni a saját hálójába, bár jelen esetben ez ritka, hiszen rokonai saját otthonukban tölti az éjszakákat.

A királynő egyébként mindig is külön hálószobájában aludt, amit még Fülöp herceggel sem osztott meg (legalábbis általában). A hálóik viszont egymásra nyíltak, így amikor társaságra vágytak, könnyedén felkereshették egymást. Erzsébet egyébként uralkodása kezdete óta naplót vezet, és átlagosan 8 és fél órát alszik, hogy energikusan indíthassa a következő napot!

Így telik Erzsébet királynő egy napja

Nem szívesen döntött így, hiszen nagyon fontos lett volna számára, de mégis ki kellett hagynia az eseményt.