Galéria
Forrás: A Newt 2011 nyarán került volna a mozikba, ám végül a Disney a a Merida, a bátorral hozakodott elő. Pedig a New egy nagyon cuki szerelmi sztori lett volna, ami a Föld utolsó kéklábú tarajos gőtéje párjáról szólt volna, kiket a tudomány arra kényszerít, hogy mentsék meg a fajt. A Disney nagyon bízott ebben a projektben, az egyetlen baj csak az volt, hogy 2011-ben egy másik stúdió a Newt-hoz igen hasonló animációval állt elő - ez volt a Rió. 
Forrás: A Disney annyira komolyan gondolta a dolgot, hogy 2001-ben még egy beharangozót is készített az 1941-es mese folytatásához, ám a projekt közben többször elakadt. A tervek szerint a sztori Dumbo New York-i kalandjairól szólt volna, illetve megtudhattuk volna azt is mi történt apjával, ám 2006-ban a stúdió elkaszálta az egész projektet, majd 2019-ben inkább egy remake-el rukkolt elő. 
Forrás: A Dumbóhoz hasonlóan itt is már bőven több volt az asztalon, mint egy új ötlet, ám a folytatás végül nem készült el. Pedig a Macskarisztokraták 2-ben a madame és a macskacsalád hajókirándulásra mentek volna, bejárva egész Europát, és útjuk során egy ékszertolvajt kellett volna megleckéztetniük.
Forrás: Hát, igen, kis híján elkészült kedvenc görög hősünk, Herkules második kalandja is. Az elsőben, melyet először 1997-ben láthattunk, annak lehettünk szemtanúi, hogyan lett ebből a félig isten, félig ember teremtményből nagyszerű hős. A 2001-re tervezett folytatás középpontjában viszont a trójai háború lett volna. A sztori  szerint Herkules és Megara boldogan élték volna életüket kislányukkal, Phoebe-vel, míg egy napon Herkules egyik régi barátját, Helénát a trójai Parisz foglyul nem ejti.
Forrás: A Disney 2002-ben mutatta be A kincses sziget scifi-köntösbe bújtatott változatát, amiben annyira hitt, hogy már az első rész bemutatója előtt nagy erőkkel szervezte a folytatást. Komoly munka zajlott mát A kincses bolygó 2 körül, mikor egy szinkronpróbán kiderült, akkorát bukott az első rész a mozikban, hogy szó sem lehet arról, hogy még több pénzt és időt fektessenek bele. 

5 Disney-mese, ami végül sosem készült el

Erre nagyon kíváncsiak vagyunk!